kuskusas | už manus kiek stambesnės kruopos; (Afrikoje ir Azijoje) populiarus patiekalas iš tokių kruopų ir priedų |
Originalo forma | angl. couscous < arabų kuskus |
Kitos formos | kuskus, kus-kus, couscous, cous-cous'as |
Atitikmenys | (manų) kruopainiai; Terminų banke – teiktinas be atitikmenų. |
Vartosenos pavyzdžiai
[...] virėjas dažniausiai valgydina tradiciniu tunisiečių valgiu kuskusu. LR 1997.
Džiovintų vaisių kuskusas. Kuskus – tai kruopos, pagamintos specialiai iam patiekalui i suskaldytų kviečių sėklų. Malonumas 1997.
Nesu gaminusi nieko su kuskus, tai naudingi patarimai labai padetu. intern. kom. 2006.
Kuskusas - tai nacionalinis Maroko, Tuniso ir Sacharos dykumos tautų valgis. intern. inf. 2007.
Oto kepsnys su kus-kus bokšteliais ir šafranų padažu. intern. inf. 2008.
Cous - cous’ o kruopas su arbatiniu aukteliu aliejaus pavirti. intern. kom. 2008.
Džiovintų vaisių kuskusas. Kuskus – tai kruopos, pagamintos specialiai iam patiekalui i suskaldytų kviečių sėklų. Malonumas 1997.
Nesu gaminusi nieko su kuskus, tai naudingi patarimai labai padetu. intern. kom. 2006.
Kuskusas - tai nacionalinis Maroko, Tuniso ir Sacharos dykumos tautų valgis. intern. inf. 2007.
Oto kepsnys su kus-kus bokšteliais ir šafranų padažu. intern. inf. 2008.
Cous - cous’ o kruopas su arbatiniu aukteliu aliejaus pavirti. intern. kom. 2008.