LT EN
segvėjus elektra varoma dviratė transporto priemonė
Originalo forma segway
Kitos formos segway, segway'us, Segway
Atitikmenys transporteris, elektrinis dviratis, riedis (VLKK), riedžius

Vartosenos pavyzdžiai

Žinoma, visiems įspūdį paliko segway’ us. intern. kom. 2005.

Vilniaus gyventojai ir svečiai, vaikštantys po senamiestį ir centrą, su nuostaba palydi dvirates mašinytes – segvėjus (angl. Segway). Jos Lietuvoje pasirodė tik pernai vasarą [...]. R 2006.

Būtent tokio supratimo, atrodo, labiausiai ir trūksta Lietuvoje. Kaip tiems policininkams Palangoje, grakščiai stovintiems ant modernių dviračių transporto priemonių „segvėjų", ramiai besišnekučiuojantiems su savo draugais ir nekreipiantiems jokio dėmesio į poilsiautojų minioje dideliu greičiu laviruojančius dviratininkus. intern. inf. 2006.

Savaitgalį Palangos gatvėse policijos patruliai pasirodė su neįprasta transporto priemone - dviračiais „Segway". Kurorto pareigūnai pirmieji Lietuvoje išbandė šį ekologišką, elektra varomą transportą. Vadinamieji „segvėjai" specialiai pritaikyti policijos poreikiams - jie turi nedidelius švyturėlius ir sirenas. Dviratė transporto priemonė per valandą pasiekia iki 30 kilometrų per valandą greitį. Vakarų ekspresas 2006 (intern.).

Kurorto gatvėmis policininkai važinėjasi neįprastomis dviratėmis transporto priemonėmis „Segway". [...] Tokiomis važiuoklėmis policija patruliuoja Belgijoje. LR 2006.

Vilniaus meras Artūras Zuokas į darbą „Segway" važiuoja ne tik dėl patogumo, bet ir norėdamas parodyti miestiečiams, kad politikas neturi būti valdžios atributų vergas. LR (S) 2006.

Dviračiai segvėjai yra skirti „atrofuotis" - kur palinksti, ten ir važiuoji. delfi.lt inf. 2007.

Policininkas ant segway Simono Daukanto aikštėje. Herkaus Milaševičiaus nuotr. Verslo žinios 2008 (intern.).

Vilniaus ir Kauno policija svarsto, ar įsigyti asmeninių transporterių „Segway", kurių kainos siekia daugiau nei 20 tūkst. litų. [...]Siūlyti segvėjus policijai - verslininkų iniciatyva. [...] V. Leonavičius sako, kad jei policija įsigytų daugiau šių riedžių, būtų padaryta „gera nuolaida". lrt.lt 2008.

Dabar aš žiauriai paoftopinsiu, bet... gal kas žinos. Yra toks dalykiukas kaip riedžius / segvėjus (na, tokia dviratė lėtaeigė elektrinė transporto priemonė, kuria eksmeras Zuokas į darbą vykdavo, teko matyt. supermama.lt 2008.