LT EN
someljė žmogus, derinantis vyną prie maisto
Originalo forma sommelier
Atitikmenys vynų žinovas

Vartosenos pavyzdžiai

Pažintis su vynu prasidėjo nuo pažinties su someljė - žmogumi, kuris restorane pataria lankytojams išsirinkti vyną ir suderinti jį su valgiais. LR 1998.

Iš Ispanijos atvykęs [...] profesionalus someljė T. B. Collado aiškino, kaip išmokti prie patiekalo pasirinkti vyną. LR 2005.

Iš tiesų someljė - tai profesija. Someljė - profesionalus vynų žinovas, derinantis vyną prie maisto ir pasiūlantis klientams puikiausią derinį, kad šie, išėję iš restorano, išsineštų šilčiausius įspūdžius. intern. inf. 2006.

Trečiąkart įvykęs Lietuvos someljė čempionatas parodė, kad ir lietuviai po truputį perpranta vyno paslaptis. intern. inf. 2008.

Someljė mokykla kviečia į seminarus ir degustacijas restoranų ir viešbučių aptarnavimo sferoje dirbančius specialistus. intern. kom. 2008.

Tačiau net ir tokius, someljė požiūriu „beviltiškus" patiekalus galima įdomiai užsigerti. intern. inf. 2008.