LT EN
thai 1. kas susijęs su Tailando kultūra; 2. tailandietis
Originalo forma thai

Vartosenos pavyzdžiai

1.

„Lietuvos ryte" jau buvo rašyta apie Kaune įsikūrusį „Titano" sporto klubą ir jo surengtas thai bokso varžybas. LR 1993.

pritariam Bonchkutei, tik dipukai Chikagoje kitokie nei Kalifornijoje kitokie...cia cepelinu nemegsta, geriau Thai restoranas. lrytas.lt kom. 2007.

Oi Londone tai yra pats geriausias tailandietiskas Market Thai restoranas, i kuri visus draugus veda ir Beata, ir Vilma [...]. intern. kom. 2009.

Nuo 2002 m. įvairiose šalyse atsidarė gausybė tailandietiškų restoranų ir greito maisto užeigų, o „Thai" maistas tapo tokiu pat Tailando skiriamuoju ženklu, kaip hamburgeris – Amerikos. intern. inf. 2010.

Visam pasaulyje (su isimtimis aisq) indiskas, kinietiskas ir thai maistas vienas is pigiausiu, o LT jo kaina kazkodel norvegiska. intern. kom. 2010.

2.

Tarp spiegiančių thai šūksnių, gydytojo balso, kareivių bandymų suvaldyti minią atsiranda gabalas tylos [...]. Akimis minioje ieškau Nadios, bet aplink tik apvalūs thai veidai [...]. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018.