LT EN
sušis japoniški ryžių suktinukai su žalia žuvimi ir dumbliais
Originalo forma sushi (angl. perraša)
Kitos formos suši, sushi, sushis
Susiję žodžiai sušinė

Vartosenos pavyzdžiai

[...] galvojau apie Elizabetą, ji dabar tikriausiai sėdi ir valgo iš japonų restorano A aveniu parsineštą suši, o katė spokso į ją šaltomis, bejausmėmis akimis. J. Ch. Grøndhal „Spalio tylėjimas", 2002.

Suši - populiariausias japonų virtuvės patiekalas, ruošiamas visame pasaulyje. Suši gabalėliai ne tik puošia stalą, bet ir yra sveiki bei skanūs valgyti. Suši ruošiamas iš marinuotų ryžių, tik ką sugautos žuvies, daržovių. R 2002.

[...] kokia ten atsitiko šiurpi istorija su japone padavėja ir mediniame valties formos inde suši užsisakiusiu nebyliu. LM 2003.

[...] rinkodaros direktorė - aistringa sušio mėgėja [...]. Nacionalinį japonų valgį sušį, pagamintą iš virtų ryžių gumulėlio ir žalios žuvies, Inga vadina mėgstamiausiu savo patiekalu. LR (S) 2003.

Patiekalai užsakyti iš specialaus meniu („Sushi" - „a’ la carte" restorane, būtina išankstinė rezervacija), turkiška kava. intern. inf. 2004.

Sušiui skirtų ryžių galima nusipirkti tuose skyriuose, kur prekiaujama rytietiškais prieskoniais. R 2004.

Pateikę šį kuponą japoniško maisto restorane [...], būsite pavaišinti SUŠIU SU LAŠIŠA (2 vnt.) NEMOKAMAI. LR rekl. 2005.

Japoniškų patiekalų restorane „Miyako" kiekvieną sekmadienį bus rengiamos sušio studijos. LR 2006.

Lietuvoje išpopuliarėjusių sušių galima suvalgyti ne tik japonų restoranuose, bet ir pasiruošti patiems. Įrangą, reikalingą sušiams, galima įsigyti dideliuose prekybos centruose. LR 2007.

Po visų salės džiaugsmų būriu kylame į dvidešimt trečią aukštą, ten valgome sušius, mėtomės vizitinėmis ir verkiame, kad nebesimatysime. ŠA 2008.

Dabar mano meilė pasireiškia noru aplankyti Tokyo (aš šiaip nedaug kur noriu nuvažiuoti), aistra sushi ir neseniai nusipirkau rankinę su Tokidoki paveiksliukais. intern. kom. 2008.

McDonaldai jau senai užkariavo Japoniją, o amerikietės - sushius, net šunų miniatiūriniai drabužiai parduodami už nešuniškus pinigus. balsas.lt inf. 2010.