LT EN
tamagočis žaidimui skirtas skaitmeninis gyvūnėlis
Originalo forma < angl. tamagotchi
Kitos formos tamagochi, tamagučis, tamagoči

Vartosenos pavyzdžiai

Pietų Vengrijoje atidarytos pirmosios japoniškų elektroninių gyvūnėlių, vadinamųjų „tamagochi", kapinės. [...] jose buvo palaidotas tuzinas prastai prižiūrėtų „tamagochi". LR 1998.

[...] pernai prieš Kalėdas ir gatvėse, ir klasėse pypsėjo „tamagochi" - elektroniniai viščiukai ar drakoniukai, kuriuos vaikai prižiūrėjo ir augino. LR 1998.

Dekoracijos taip pat įmantrios: gebenė, [...] ir bendra praėjusio amžiaus vidurio nuojauta. Tų laikų, kai nebuvo interneto ir tamagoči. A. Turgenev „Arkašono mėnuo", 2005.

„Tamagočiu" vadinamas elektroninis gyvūnas buvo sukurtas Japonijoje 1996 m. Tai kiaušinio formos mažas kompiuteris, kuriame „gyvena" augintinis. Spaudant mygtukus, gyvūną reikia maitinti, nusiųsti į sporto salę, gydyti, iškuopti „namelį" ir taip toliau. Klaipėda (intern.) 2006.

Nebeliko ne tik vokiečių ir rusų, banditų ir milicininkų, indėnų ir kaubojų opozicijų - net pokalbis apie kažkada progresyvaus žaislo - tamagučio - priežiūrą ar jo-jo mėtymo triukus šiandieniniam vaikui sukeltų nuoširdžią nuostabą. Ernestas Parulskis „Kasdienybės kunstkamera", 2010.

„Nemylėjau tavęs!", – ir vėl mums dainuoja Džordana. Sveiki atvykę į 90-uosius. Nepamirškite pasitikrinti peidžerių ir pamaitinti
tamagočių. delfi.inf. 2012.