LT EN
hiphopas JAV juodaodžių ir ispanų kilmės populiariosios muzikos stilius, kurio pagrindas - repas elektroniniame fone
Originalo forma hip hop
Kitos formos hip hop, hip-hop, hip-hopas, hiphop'as, hip hopas
Susiję žodžiai hiphoperis, hiphopinis, hiphopiškas, hiphopiškas

Vartosenos pavyzdžiai

Tarp graferių darbų dažniau pasitaiko hip-hopo arba repo stiliaus, rečiau – pakroko. Panelė 1996.

Mėgstančios šokti merginos pasirinktų savotišką šokio atmainą – „hip hop", „fank" aerobiką. Laima 1997.

Mes semiamės minčių iš rokenrolo ištakų, „hip-hop", „punk" stilių. Veidas 1997.

Buvę metalistai ant populiarumo bangos iškilo grodami ekspresyvią hiphopo muziką. LR 1997.

Kauno kluba „Ex-it" vakar surengtame „Hip-hop slam" vakarėlyje skambėjo hip hopo stiliaus muzika, grojo diskžokėjai, vyko breiko pasirodymas. R 2003.

Ideja surengti kazka susijusio su hiphop'o elementais gime mazdaug pries metus vykusioje organizacijos „Krantas" stovykloje. Per „svajoniu projektu" kuryba daug fantazavome, o po to galvojome, kaip galima realizuoti shias idejas. Labiausia „uzhsikabinome" uzh projekto, pavadinimu „Hip Hop Non Stop". intern. inf. 2004.

Hiphopo terminas apibrėžia ne tik muzikos stilių, bet ir visą kultūrinį judėjimą, susiformavusį 8-ąjame dešimtmetyje Niujorko gatvėse. Paprastai yra išskiriami 4 pagrindiniai šios miesto kultūros elementai: MC, DJ, graffiti ir breakdance. MC (Master of Ceremonies) arba tiesiog reperiai ir DJ yra atsakingi už hiphopo muzikos kūrimą. Tradiciškai nuo muzikos negalima atskirti judesio. Hiphopo judesys - tai gatvės šokis, vadinamas breakdance arba b-boying. Ne ką mažiau svarbus elementas yra ir graffiti - tai piešiniai, užrašai viešose erdvėse (ant pastatų, traukinių ir pan.). intern. inf. 2006.

2006 metu pradžioje šaltos Baltijos bangos prie Lietuvos hip-hop kranto atplukdė naują projekta "8'as marshrutas". intern. inf. 2006.

Hiphopas – vienas iš gatvės šokio stilių, gana greitai persikėlęs nuo gatvės grindinio į teatro sceną. Kai hiphopas atsirado, jis dar neturėjo savo pavadinimo. Jo istorija prasidėjo pačioje 7-ojo dešimtmečio pabaigoje Niujorko juodukų rajone – Pietų Bronkse. Tuomet diskotekų vedėjo Kulo Herko siūlymu stilius pavadintas „b-boys" („break boys" trumpinys). 7MD 2007.

Forum Palace vyks URBAN DANCE 7vs7. Bilietus parduoda bilietai.lt. Dieną prieš renginį, šeštadienį, URBAN DANCE teisėjai FLAWLESS MOVES (prisiminkit) ves popping ir Hip Hop seminarus. intern. inf. 2008.

Prancūzų šokėjos hiphopas su aukštakulniais - Vilniuje. LR 2008.

Holivudo filmuose peteliškė simbolizuoja ekscentriškumą, nuobodumą, keistoką individualumą (Robinas Day, Jerry Lewisas, Pee Wee Hermanas), tačiau gera žinia peteliškių mėgėjams – dabar ji tapo madingu aksesuaru, kurį nešioja dizaineris Tomas Fordas, hiphopo žvaigždė Kanya Westas ir kiti. Versus (intern.) 2010.