LT EN
tofu kiniškos kilmės sojų varškės sūris (paplitęs ir kitose Rytų ir Pietryčių Azijos šalyse)
Originalo forma tofu (angl. perraša)

Vartosenos pavyzdžiai

Štai iš sojų pieno, sumaišius jį su sutraukiančia medžiaga („nigari"), ir gaunamas tofu - sojų sūris. Gamykloje jį gamina kelių rūšių, be to, vėliau iš pačio tofu dar ruošiami ir keliolikos rūšių atskiri patiekalai - virtas, keptas, šaldytas, naudojamas desertams (sausainiams, saldainiams) ir t.t. intern. inf. 2007.

Japonų dienos racionas toks, kad neišsiverčiama be šių produktų: ryžių <...>, sojų pupelių produktų (pavyzdžiui, pastos, varškės tofu , pieno), daržovių <...>. M 2008.

Sojų varškė - tofu. Šis produktas gaminamas fermentuojant sojų pieną, kuris po to sukietėja ir įgauna želinį pavidalą. intern. inf. 2008.

Kurioj vietoj maksimoj būna tofu, kai būna? intern. kom. 2008.

Tofu
supjaustyti 2x2 cm. dydžio kubeliais, dviem minutėmis panardinti į verdantį vandenį ir išgriebti, nusausinti. intern. inf. 2008.