torteliniai | žiedelių formos virtinukai, paruošti iš makaronų tešlos |
Originalo forma | tortellini |
Kitos formos | tortelini, tortellini |
Susiję žodžiai | torpica, torrone, tortilja |
Vartosenos pavyzdžiai
Luciano taip pripratęs prie itališko maisto, kad 1986 metais Kinijoje man teko karstytis per dėžes su tortellini, sukrautas mūsų viešbučio kambaryje, ir miegoti tarp baklažanų ir stiklainių su alyvuogėm, alsuoti gendančių arbūzų kvapu. LR 1993.
Sardinijos salos gyventojai smaginasi kiaulienos kepsniais, Emilijos virėjai lipdo garsiuosius koldūnus su daržovių įdaru tortellini". LR 1996.
Bet pirmiau nei sriubą i primi piatti" italai pasirinks pasta" – ravioli" ar tortellini" (koldūnai). LR 1997.
Bet pirmiau nei sriubą iš primi piatti" italai pasirinks pasta" - ravioli" ar tortellini" (koldūnai). LR 1997 Tortelini, įdaryti aukščiausios rūšies mėsa, kumpiu ir brandintu Parmigiano sūriu. inter. inf. 2005.
Ideti tortellini" ir pavirinti sriuba apie 10 min ant silpnos ugnies. intern. kom. 2006.
Tortelloni, stambesnis tortellini, gali būti įdarytas mėsa ar sūriu, patiekiamas su aštriu padažu. intern. inf. 2007.
Torteliniai dedami į verdantį vandenį ir verdama 5-8 minutes. intern. kom. 2007.
Itališki koldūnai "tortellini " apelsinų padaže [...] Išvirkite tortellini, nusunkite, į sultis supilkite grietinę, pabarstykite krakmolu, sumaišytu su nedideliu kiekiu vandens. intern. inf. 2008.
Sardinijos salos gyventojai smaginasi kiaulienos kepsniais, Emilijos virėjai lipdo garsiuosius koldūnus su daržovių įdaru tortellini". LR 1996.
Bet pirmiau nei sriubą i primi piatti" italai pasirinks pasta" – ravioli" ar tortellini" (koldūnai). LR 1997.
Bet pirmiau nei sriubą iš primi piatti" italai pasirinks pasta" - ravioli" ar tortellini" (koldūnai). LR 1997 Tortelini, įdaryti aukščiausios rūšies mėsa, kumpiu ir brandintu Parmigiano sūriu. inter. inf. 2005.
Ideti tortellini" ir pavirinti sriuba apie 10 min ant silpnos ugnies. intern. kom. 2006.
Tortelloni, stambesnis tortellini, gali būti įdarytas mėsa ar sūriu, patiekiamas su aštriu padažu. intern. inf. 2007.
Torteliniai dedami į verdantį vandenį ir verdama 5-8 minutes. intern. kom. 2007.
Itališki koldūnai "tortellini " apelsinų padaže [...] Išvirkite tortellini, nusunkite, į sultis supilkite grietinę, pabarstykite krakmolu, sumaišytu su nedideliu kiekiu vandens. intern. inf. 2008.