LT EN
laundžas 1. atpalaiduojančio stiliaus vieta ar patalpa kavinėje, restorane, klube ar pan.; tokia kavinė ar restoranas; toks interjero stilius; 2. toks muzikos stilius
Originalo forma lounge
Kitos formos lounge, lounge'as

Vartosenos pavyzdžiai

1.

Kas žino, ar ši naujiena, šiuolaikinės kultūros reiškinys, neįprastu „lounge" pavadinimu, prigis Lietuvoje. [...] „Lounge" galima apibūdinti kaip malonumų visumą - nuo pasimėgavimo estetiška aplinka iki garso ir skonio. Tai yra kavinės, restorano ir klubo samplaika. Trumpiau tariant, tai - snobiška laisvalaikio leidimo vieta, kur po darbo ateini pabendrauti su pažįstamais, užkąsti, pasiklausyti muzikos, o vėliau - ir pašokti. „Lounge", kurio viena reikšmių yra „dykinėjimas" - tingi bendravimo pramoga, šiuo metu madingiausia Europoje. LR (S) 2003.

Praėjusį penktadienį ir sekmadeinį sostinės naktinis klubas „Gravity" oficialiai atidarė savo kavinę „G-lounge " (angl. lounge - „poilsio kambarys"). Čia bus galima pavalgyti, pailsėti, pašokti pagal lengvą muziką. R 2003.

Ateityje verslininkai prekybos centre norėtų įrengti dvi „lounge" stiliaus kavines. LR 2007.

Vakarop mes įsitaisydavom lounge‘uose ar sukdavom pasidairyti po vieną ar kitą klubą. intern. inf. 2007.

Svečiai šių vaišių galėjo ragauti susėdę „lounge" zonoje ant baltų pufų [...] LR (S) 2008.

Galėčiau apie vieno ar kito oro uosto ar jo „laundžo" privalumus ir trūkumus diskutuoti valandų valandas. Daugeliui mūsų tai - antri namai. intern. inf. 2008.

Prestižiniame sostinės kvartale „Vilniaus vartai" veikiantis vienintelis Lietuvoje tikro lounge stiliaus baras „Liv Lounge " iš kitų Vilniaus barų išsiskiria itin stilinga ir jaukia aplinka bei dideliu gėrimų asortimentu. intern. inf. 2008.

Gozal dirba Skandinavijos oro linijų SAS verslo klasės laukiamajame (angl. lounge ). Versus (intern.) 2009.

Pirmas kritęs į akis dalykas - lounge paviljone nebeliko scenos, dabar tai tik erdvi poilsio vieta su baru. intern. inf. 2010.

Kava laundže. Vynas. Vėl kava. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018

2.

seip kai po rutina tapusio tranco ir viso kito eloktroninio sh paklausiau lounge tai lb patiko, tokia raminanti ir relaxuojanti intern. kom. 2006.

De-Phazzai jėga bet jie ne tik lounge'ą groja. intern. kom. 2006.

Taip, kalbu apie juodojo lounge koncertą su LUFTWAFFE, AIT! intern. inf. 2007.

2009-aisiais „Google" gerokai sumažino kviestinių svečių skaičių, atvykusieji buvo vaišinami paprastu baltuoju vynu, o fone skambanti lounge stiliaus muzika labiau nuteikė ramiems pokalbiams ant sofos nei šėlsmui šokių aikštelėje. Versus (intern.) 2010.