LT EN
GPSas garsinė ir vaizdinė kompiuterinė įranga, padedanti susiorientuoti savo buvimo vietoje, susekti objektus erdvėje
Originalo forma gps < global positioning system
Kitos formos gps, gpesas, gėpėesas
Atitikmenys navigatorius, navigacinė sistema

Vartosenos pavyzdžiai

Lietuvoje veikia GPS paslaugos. LR 2001.

Nei žemėlapio, nei kompaso GPSas nepakeičia - jie vieni kitus tik papildo. Ir apskritai navigatorius yra viso labo žaislas, kaip echolotas, mob telefonas barzdaskutė - jie neduoda jokio konkretaus pelno, jie tik padaro gyvenimą paprastesnį ir patogesnį - echolotas žuvų negaudo, visų reikalų telefonu nesutvarkysi, GPSas neiišves pasiklydusio žmogaus iš miško, jeigu jis sėdės po egle ir niekur neis... intern. kom. 2003.

Anksčiau kompasas buvo neatsiejamas keliautojų atributas, tačiau šiuo metu vis dažniau jų rankose galima pamatyti GPS („Global Positioning System") imtuvus. LR 2004.

Šioje parduotuvėje Jūs galite įsigyti šiuolaikiškų, modernių ir žinomų gamintojų navigacinių GPS prietaisų, kurie padės nepasiklysti kelyje. intern. inf. 2007.

GPS sistemos šaknys yra JAV karinėje pramonėje, o pirmasis GPS sistemai pritaikytas palydovas į orbitą buvo paleistas 1978 m. Visa sistema pradėjo veikti 1994 m. Atgimimas 2007.

Šis kompaktiškas įrengimas tai ne tik GPS imtuvas, [...] tai ir GPS navigatorius, kelionių žinynas, vaizdų peržiūra, skaičiuoklė, pasaulio laikrodis - viskas viename. intern. inf. 2007.

o tas kordinates tai ir man reiks nurodzyt, o tai mano sartukės gėpėesas užlūžo. supermama.lt kom. 2008.

Kai kuriuose kalnu keliukuose, i katruos mus uzvede Natasha Susanina (a.k.a. GėPėeSas) kartais pavykdavo ir iki 40 isibeget. intern. kom. 2008.