LT EN
kaitserfingas plaukimas banglente naudojant jėgos aitvarą
Originalo forma kitesurfing
Kitos formos kitesurfing, kitesurfing'as, kiteserfing‘as
Susiję žodžiai couchsurfing, kaitas, kaitborderis, kaitbordingas, kaiteris, kaitingas, kaitininkas, kitesurferis, serfingas, transerfingas, kaitas

Vartosenos pavyzdžiai

Pasakojant žmonėms, kas mes veikiame su aitvarais, dažnai tenka aiškinti, kad mes užsiimam ne tais 'kaitais', kas dabar mūsų 'stilingoje' visuomenėje žinoma kaip kitesurfing'as. intern. inf. 2008.

Šis pakankamai jaunas sportas vadinamas keleriopai, Kitebording‘as ar kiteserfing‘as. Kadangi tai ganėtinai nauja sporto kryptis pasiekusi lietuvą, tad visi pagrindiniai pavadinimai naudojami anglų kalba. Tarp lietuvių labiausiai paplitęs išsireiškimas yra KAITAVIMAS. intern. inf. 2009.

Kitesurfing
ar kiteboarding, pavadinimai kilę iš anglų k. power kite - jėgos aitvarai arba kaitai, kitesurfing - tai serfingas arba plaukimas banglente bangose naudojant kaitą kaip varomąją jegą, kiteboarding - tai plaukimo stilius kilęs iš wakeboarding - plaukimas vandens paviršiumi specialiai tam skirta lenta traukiant kateriui ar kita, kiteboarding tai plaukimas vandens paviršiumi specialiai tam skirta lenta tempiant jėgos aitvarui, snowkiting- čiuožimas snieglente arba slidėmis sniegu arba ledu tempiant jėgos aitvarui. [...] Kaitserfingas susijęs su nemenkom grėsmėm pačiam kaituotojui tiek ir aplinkiniams poilsiautojams. intern. inf. 2010.