LT EN
parmezanas kietas, gelsvas, aštraus skonio karvių pieno sūris, ppr. tarkuojamas ir naudojamas įvairiems patiekalams
Originalo forma parmesan
Kitos formos parmesan, parmežano

Vartosenos pavyzdžiai

Čia jis patiekiamas plonai atpjautas ir apibertas pievagrybiais bei „parmesano" (parmežano) sūriu (35 Lt). LR 1996.

400 g varškės sūrio, 200 g sūrio „Mozzarella", kiaušinis, 3 skiltelės česnako, 0,5 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio (parmezano), žiupsnelis susmilkinto muskato riešuto, druskos, pipirų, petražolių lapelių. Virtuvė 1997.

Už savo parmezaną pinigų jie nori po 5 mėnesių, tuo tarpu italai juos pamato tik po dvejų metų, nes tenka kantriai laukti sūrio brandos. Pavadinti „Gojų" ar „Džiugą" parmezanu – tai maždaug tas pat, kaip „Moskvič" pradėti vadinti „Mercedes". LR 2003.

Naminiai mėsos kukulaičiai virti pomidorų padaže "Parmesan" sūriu. intern. inf. 2002-2008.

Man pasisekė, nes tuo metu nuslinkau iki pasakišką parmezaną kapojančių moterų ir gavau nemažą gabalą. 7MD 2007.

Rizotas su porais ir parmezano sūriu. intern. inf. 2007-2008.

Raviolius tereikia virti 2 minutes, apšlakstyti aromatingu alyvuogių aliejumi, užtarkuoti parmezano ir mėgautis:) intern. inf. 2010.

Parmigiano-Reggiano yra kietas, grūdėtas sūris, pavadintas regionų, kuriuose jis gaminamas vardu - Parma, Redžijas, Modena, Bolonija ir Mantuja. Europos įstatymai saugo šį pavadinimą ir tik šiuose regionuose pagamintas sūris gali būti tokiu pavadinimu. Kitaip tariant, tai visiems mums pažįstamas Parmezano sūris. Versus (intern.) 2010.