parmezanas | kietas, gelsvas, aštraus skonio karvių pieno sūris, ppr. tarkuojamas ir naudojamas įvairiems patiekalams |
Originalo forma | parmesan |
Kitos formos | parmesan, parmežano |
Vartosenos pavyzdžiai
Čia jis patiekiamas plonai atpjautas ir apibertas pievagrybiais bei parmesano" (parmeano) sūriu (35 Lt). LR 1996.
400 g varškės sūrio, 200 g sūrio Mozzarella", kiauinis, 3 skiltelės česnako, 0,5 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio (parmezano), žiupsnelis susmilkinto muskato riešuto, druskos, pipirų, petražolių lapelių. Virtuvė 1997.
Už savo parmezaną pinigų jie nori po 5 mėnesių, tuo tarpu italai juos pamato tik po dvejų metų, nes tenka kantriai laukti sūrio brandos. Pavadinti Gojų" ar Diugą" parmezanu – tai madaug tas pat, kaip Moskvič" pradėti vadinti Mercedes". LR 2003.
Naminiai mėsos kukulaičiai virti pomidorų padaže "Parmesan" sūriu. intern. inf. 2002-2008.
Man pasisekė, nes tuo metu nuslinkau iki pasakišką parmezaną kapojančių moterų ir gavau nemažą gabalą. 7MD 2007.
Rizotas su porais ir parmezano sūriu. intern. inf. 2007-2008.
Raviolius tereikia virti 2 minutes, apšlakstyti aromatingu alyvuogių aliejumi, užtarkuoti parmezano ir mėgautis:) intern. inf. 2010.
Parmigiano-Reggiano yra kietas, grūdėtas sūris, pavadintas regionų, kuriuose jis gaminamas vardu - Parma, Redžijas, Modena, Bolonija ir Mantuja. Europos įstatymai saugo šį pavadinimą ir tik šiuose regionuose pagamintas sūris gali būti tokiu pavadinimu. Kitaip tariant, tai visiems mums pažįstamas Parmezano sūris. Versus (intern.) 2010.
400 g varškės sūrio, 200 g sūrio Mozzarella", kiauinis, 3 skiltelės česnako, 0,5 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio (parmezano), žiupsnelis susmilkinto muskato riešuto, druskos, pipirų, petražolių lapelių. Virtuvė 1997.
Už savo parmezaną pinigų jie nori po 5 mėnesių, tuo tarpu italai juos pamato tik po dvejų metų, nes tenka kantriai laukti sūrio brandos. Pavadinti Gojų" ar Diugą" parmezanu – tai madaug tas pat, kaip Moskvič" pradėti vadinti Mercedes". LR 2003.
Naminiai mėsos kukulaičiai virti pomidorų padaže "Parmesan" sūriu. intern. inf. 2002-2008.
Man pasisekė, nes tuo metu nuslinkau iki pasakišką parmezaną kapojančių moterų ir gavau nemažą gabalą. 7MD 2007.
Rizotas su porais ir parmezano sūriu. intern. inf. 2007-2008.
Raviolius tereikia virti 2 minutes, apšlakstyti aromatingu alyvuogių aliejumi, užtarkuoti parmezano ir mėgautis:) intern. inf. 2010.
Parmigiano-Reggiano yra kietas, grūdėtas sūris, pavadintas regionų, kuriuose jis gaminamas vardu - Parma, Redžijas, Modena, Bolonija ir Mantuja. Europos įstatymai saugo šį pavadinimą ir tik šiuose regionuose pagamintas sūris gali būti tokiu pavadinimu. Kitaip tariant, tai visiems mums pažįstamas Parmezano sūris. Versus (intern.) 2010.