LT EN
bestseleris labai perkama, populiari knyga ir kt.
Originalo forma bestseller
Kitos formos bestseller
Atitikmenys paklausiausia, perkamiausia, skaitomiausia, populiariausia knyga ir kt. (Kalbos patarimai. Kn. 4: Leksika: 1. Skolinių vartojimas; VLKK).
Susiję žodžiai superbestseleris

Vartosenos pavyzdžiai

Išpirkti 10 tūkstančių knygos egzempliorių rodo ją esant bestselerį. ŠA 1998.

Savo 60-mečio išvakarėse Klaudija Kardinalė išleido autobiografinę knygą, ji Italijoje tapo bestseleriu. Vakarinės naujienos 1999.

Šių metų naujiena ir pasaulinis bestseleris – „vieno dydžio" („one size") tamprūs marškinėliai, tinkantys visiems. LR 1999.

Kai britų istorikas Timothis Gartonas Ashas „Niujorko knygų apžvalgoje" perfrazuodamas vieno bestselerio pavadinimą parašė...
Veidas 2003.

Aš niekuomet nesitikėjau, kad šis romanas taps pasauliniu bestseleriu. LR 2005.

Ir net mažiau nei 1 procentas naujų „kūrinių" tampa iškart populiarūs, o paskui metų metus nesitraukia iš bestselerių gretų. LR (S) 2005.

Mistinių detektyvų mėgėjai jau kito mėnesio pradžioje sužinos, ar sensacingo bestselerio autorius yra viso labo plagiatorius. LR 2006.

Knyga iš karto tarpo bestseleriu ir sukėlė skandalą. R 2006.

Leidyklos tikslas – leisti „bestlookerius" (terminas – bestselerio priešingybė). Taip jie vadino neįprastai grafiškai apipavidalintas knygas, kurių turinys buvo artimas leidėjams. 7MD 2006.

Knyga buvo nominuota Nacionalinio bestselerio premijai. [Rusijoje. - R. M.]. vieš. inf. 2006.

Visa, kas bent kiek susiję su plačiuoju vartotojų srautu, nepaisant turinio (nuo Radžio iki reklamuojamų skalbiamųjų miltelių), per ruporus ar puse lūpų išvadinama popkultūra ir padedama į the bestsellers (liet. geriausiai perkamų) lentynėlę. Kitoks miestas. Žurnalo „Miesto IQ" straipsnių rinktinė. 2010 (2008-2010).

Atėjo vasara ir sezoniniai skaitytojai (žmonių rūšis, mananti, kad skaitymas - griežtai atostogoms skirtas užsiėmimas) jau nekantraudami žvilgčioja į bestselerių krūvelę lentynoje. iq.lt 2015.