LT EN
hedhanteris asmuo, užsiimantis naujų darbuotojų paieška perviliojant juos iš kitų darboviečių
Originalo forma headhunter
Kitos formos headhunteris, head hunteris
Susiję žodžiai headhuntinti, hederis, hedhantingas, hedlainas, hedlaineris, skinhedas

Vartosenos pavyzdžiai

Juk tai headhunteris , slapta susitikęs su moterimi, kurią norėjo persivilioti. Išvertus iš anglų kalbos, tai būtų – kadrų viliotojas! – Karmen pasilenkė, norėdama iš arčiau pasižiūrėti, ir įdūrė žirklėmis man į ausį. Eva Voller „Kai laiškanešys nepaskambina", 2006 (versta iš vok. k.).

Kadangi pati savo imonei ieskau karts nuo karto darbuotoju, esu kreipusis i headhunter-ius (Friisberg) ir zinau ju darbo metodus. supermama.lt kom. 2006.

yra tokia praktika, kad „hedhanteriai" laksto po aukštasias mokyklas ir žvalgosi gabių paskutinių kursų studentų. Paprastai tai liečia 'paklausiausias' specialybes - iš čia ir klausimas: ar mūsų šalies meno mokyklose būna panašių dalykų? intern. kom. 2008.

Paprastai lietuviskos kilmes headhunteriu praktika tokia: pazistu kandidato bosa, tad paskambinsiu jam. verslobanga.lt kom. 2008.

O dar ir cfc headhunteriai gaudo. lrytas.lt kom. 2009.

Organizacijos negali sau leisti sodinti į aukščiausio lygmens vadovo postą bet kokio žmogaus iš išorės, padedami head hunterių , kurie randa potencialius kandidatus. Versus (intern.) 2010.

Daugelį prekių ženklų ji įtikino, kad internetas yra unikalus naujas kelias tiesiogiai pasiekti savo vartotojus", – sako Floriane de Saint Pierre, turbūt garsiausia Prancūzijos „headhunterė", dirbanti prabangos ir mados sektoriaus kompanijoms. Versus (intern.) inf. 2010.