LT EN
hausas elektroninės muzikos stilius
Originalo forma house
Kitos formos house, house'as, hauzas
Susiję žodžiai acid house, arthausas, steakhouse, steikhauzas

Vartosenos pavyzdžiai

Itališkas hauzas, šiaurietiškas soul gali pelnyti roko gerbėjų simpatijas. Ausis 1996.

„Noisy Nation" buvo pristatyta kaip viena garsiausių ir geriausių Estijos šokių muzikos grupių, tačiau publika estų strypčiojimą ir dainavimą pagal fanki, disko ir hauso muzikos sintezės fonogramą priėmė nelabai šiltai. LR 1997.

POGRINDIS: dvi dienas - šiandien ir rytoj - Vilniaus klube „Muzikinis angaras" pirmą kartą visuomenei bus pristatyti elektroninės ir house kultūros pasekėjai: populiarių pogrindinių renginių organizatoriai, muzikantai (grupės PLAZMA ir EMPTY) bei diskžokėjai (Rimas Šapauskas, DJ SAGA, GENUS, DŪNIA ir kt.). R 1998.

House muzika atsirado Čikagos „Wharehouse" klube. ŠA 1998.

Leonas (kairėje) ir Gediminas patenkinti, kad Panevėžyje rusišką popsą keičia „hausas". R 1999.

Kita uostamiesčio klubų legenda - "Vox Maris" su savo hauzo setais, juodais akiniais prisidengusia publika, kuri vos atėjusi į klubą, iš karto skubėdavo "dirbti" - šokti. intern. inf. 2001.

[...] klubo vakarėliuose vyraus „progressive/tribal" ir „house" muzikos stiliai, šiuo metu užkariavę nevieno populiariausio pasaulio klubo šokių aikšteles. R 2003.

House muzika atsirado Čikagoje, apie 1983-1984 metus. Viskas prasidėjo nuo to, kad didžėjai sukdavo plokšteles, kuriose įrašytas vien ritmas. Principingai svarbios House muzikai buvo rinkoje pasirodžiusios ritmo mašinos Roland TX, kurios labai palengvino muzikos kūrybą namų sąlygomis. Kaip tik šis faktorius įtvirtino stiliaus pavadinimą. Išskirtinis House bruožas - bosinio būgno pulsavimas 4/4 ritmu (120 smūgių per minutę) ir dar naudojama begalybė įvairių harmonijos variantų. intern. inf. 2003.

Vilniaus Kalnų parke rengiamas „Saulės smūgis" - didžiausias šokių muzikos renginys Lietuvoje. Pagrindinė šių metų žvaigždė - amerikiečių house‘o stiliaus didžėjus Felix da Housecat. Panelė 2007.

Latvijos hauso žvaigždė kviečia lietuvius į trikovą. intern. inf. 2007.

Specialiai nesidomiu hausu ir kitų jam artimų stilių muzika, žinau ją tik iš atsitiktinai per radiją nugirstų įrašų, vis dėlto Lietuvoje neteko girdėti taip profesionaliai „padarytos" šio stiliaus muzikos. intern. inf. 2008.

Kartą į savaitę visą kovą klube „Global" skleidusi kokybiško house garsus klaipėdiečių komanda „Twisted Motions" mėnesį užbaigs kylančiu talentu - prancūzu Mokic. zebra.lt inf. 2008.

Ir ją pradeda pačių pačių pačių „Chicken Lips" narys Steve Kotey, turintis ilgą, plačią ir gilią disko, hauso ir panašių vitaminų kolekciją iš visų laikų. „Vilniaus dienos" priedas 2010.