LT EN
slempoezija savitas poezijos skaitymo būdas
Originalo forma slam poetry
Kitos formos slam poezija, slem(-)poezija, slampoetry
Susiję žodžiai slemas, slemeris

Vartosenos pavyzdžiai

Taip pat bus įžymių literatūros kūrėjų iš užsienio: [...] repo ir slem-poezijos meistrė vokietė Nina Sonneberg, spoken-word scenos atstovas švedas Johannes Anyuru ir kiti. tekstai.lt inf. 2008.

Paskiausiai vyko, kaip buvo pabrėžiama, pirmosios Lietuvoje slempoezijos varžytuvės. Nemunas (intern.) 2008.

Pagerbti pirmieji „slempoezijos" nugalėtojai. [antraštė] Trečiadienio vakarą Mokytojų namų kiemelyje Vilniuje vyko pirmosios „slempoezijos" varžytuvės. [...] „Slempoezija" yra beveik pažodžiui perimta iš anglų kalbos termino „slam poetry". Žodį „slam" būtų galima sieti su posakiu „to slam a door", t.y. „trenkti durimis". Bet iš tiesų kalbant apie „slempoeziją" turimas galvoje visiškai kitoks, savitas, poezijos skaitymas. balsas.lt inf. 2008.

Nusiimkite nuobodžios kasdienybės akinius – jus pasitinka Vilniaus centras, ne Vincas, bet taip pat Kudirka, netradicinė „slam" poezija bei efektingiausiai dirbanti ministerija Lietuvoje – „Fluxus". lrytas.lt inf. 2010.

Už literatūros ribų kol kas lieka ir vadinamoji „slampoetry" – atliekamoji, raiškioji poezija, pripažįstama, žinoma ir mėgstama visame pasaulyje. [...] Be to, slemo poezija dažnai kalba apie dabartines žmonijos problemas, yra socialinė ir politinė, o ko daugiau reikia Nobelio komitetui? 15min.lt inf. 2016.