LT EN
puzlis žaidimas, kai iš smulkių dalių dėliojamas bendras vaizdas; prk. į dėlionės žaidimą panaši veikla, kai visuma išryškėja tarsi konstruojant iš smulkių dalelių
Originalo forma puzzle
Kitos formos puzzle, puzlas, puzzlas, puzlė, pūzlė
Atitikmenys dėlionė, dėstas, dėstinis, kibučiai, kibutės, galvosūkis

Vartosenos pavyzdžiai

Daugelis naudojasi technikos laimėjimais: sėdi šiltuose kambarėliuose ir žaidžia kompiuterinius žaidimus; vaikai mėgsta ir vadinamąsias „pūzles" (toks žaislelis, kai iš daugybės mažučių paveikslėlių reikia sudėlioti didelį pavaikslą) ir kitus žaidimus. Diena 1995.

Praeitą „puzlą" gerai sudėjo ir laimėjo loterijoje A. Z. Panelė 1996.

Galiu išsimiegoti, nieko nedaryti - dėlioti, pavyzdžiui, „pūzlę". R 1996.

[...] nusakomas ratas asmenų, iš kurių veidų gali būti dėliojami galvosūkiai („puzzle"). LR 1996.

Jei negalima keltis, jis skaito, piešia, dėlioja „Puzzle", žaidžia, šneka, klauso radijo. LR 1996.

Rugsėjo 6-7 dienomis čia vyksta šventė „Sudėliok savo svajonių „Puzzle". LR 1996.

Pardavėja mano, kad šiemet tėveliai vaikams mielai pirks [...] transformerius, kibutes („Puzzle") ir sudėtingus stalo žaidimus. Lietuvos aidas 1998.

Meilė – kaip „puzzle". Panelė 1998.

Mazylis nuo maziuko nuo kamuoliu akiu negalejo atitraukt, ir dabar jam geriausias zaislas, tuo tarpu dickis labai gerai delioja
puzles, net darzely stebis is kur tas vaikas tiek kantrybes turi. mama. lt kom. 2007.

Naujos parduotuvės trankiam atidarymui Antakalnyje klientas pasirinko netradicinę priemonę Puzzle. Tai buvo priemonė, kuri tiesiogiai pranešinėjo vartotojams apie naują RIMI parduotuvę jų rajone. intern. inf. 2007.

Taigi, savaitgalį, metęs visus nebaigtus darbus ir, savo katino džiaugsmui,ant stalo palikęs pradėtą rinkti puzzlą, šokau į išklerusį autobusą, ir jau po kelių valandų stovėjau priešais seną trobą. delfi.lt kom. 2008.

Piešiu save, sudėlioju po gabalėlį kaip „puzzle". alfa.lt inf. 2007.

dėliodama pasijutau tikrai kaip pūzlę dėčiau. intern. kom. 2008.

Manytume, kad LDK kaip didvalstybės matymą pratęsė Z. Norkaus imperiologinės LDK studijos, naujai paaiškinančios kultūrinę, kalbinę ir konfesinę įvairovę (kaip rodo J. Maroszeko tyrimai, įspūdingai besireiškiančią Vilniuje jurisdikcijų „puzliais"). Alfredas Bumblauskas "Lietuvos didieji istoriniai pasakojimai ir Vilniaus paveldas", In: Naujasis Vilniaus perskaitymas: didieji Lietuvos istoriniai pasakojimai ir daugiakultūrinis miesto paveldas, Vilniaus universiteto leidykla, 2009.

Ant šviesiai tinkuotos sienos įrėmintas kokių tūkstančio gabaliukų „puzzle" su Eifelio bokštu. Giedra Radvilavičiūtė „Šiąnakt aš miegosiu prie sienos", 2010.