LT EN
fachita kepta ant grotelių galvijų krūtininės dalies išpjova
Originalo forma fajita
Kitos formos fajita

Vartosenos pavyzdžiai

Fachitos pavadinimas kilęs iš ispanų kalbos žodžio „diržas". Šio patiekalo atsiradimo istorija siekia praėjusio amžiaus trečiąjį dešimtmetį. Piemenų, mėsininkų ir jų šeimų valgis – kepta ant grotelių diržinga galvijų krūtininės dalies išpjova – ir buvo vadinama fachita. LR 2005.

Fajita – tai aštrus meksikietiškas troškinys, vyniojamas į kvietinę tortiliją. intern. inf. 2008.

Daugelis Meksikos virtuvės nepažįstančių žmonių neskiria tortilijų nuo takų (taco), buritų (burrito) nuo fajitų (fajita). intern. inf. 2008.

Fajita - tai plonas mėsos kepsnys, išpjautas iš jautienos papilvės. Jis dažnai yra kietokas, todėl fajita reikia gerai išmarinuoti: mėsą subadyti šakute [...]. intern. inf. 2008.

Panirome į „Tex-Mex" patiekalų skiltį, iš jų ragavome „fajita" (tarti „fachita", į tortillas įvynioti įdarai) su vištiena, kurį praminėme „pasidaryk pats" (40 Lt porcija trims asmenims). intern. inf. 2008.

O Fajita taip pat darai? Jau kelis kartus esu nusipirkusi, ir ismetusi lauk supermama.lt kom. 2009

PARAGAUK NAUJO TEX MEX SKONIO SU FAJITA [prieskonių Santa Maria reklama] intern. r. 2015.