LT EN
suspensas nerimastingo laukimo jausmas; tokio jausmo sukūrimas sukūrimas mene (ypač kine)
Originalo forma suspense
Kitos formos saspensas

Vartosenos pavyzdžiai

Herojų poelgiai, filmo kūrimo principai priartina jį prie gotikinės ar suspenso meno dvasios. LR 1994.

Su „Paukščiais" jį vienija suspenso (nežinojimas, netikrumas, laukimas) dvasia, mįslinga įtampa, kuri kažkaip keistai neišsisklaido net filmui pasibaigus. LR 1994.

Ar ne užsienio autorių romanų, kuriuose iš nostalgijos buvome pasiryžę nusiskandinti? Trileriai, saspensai, bestseleriai. 7MD 1997.

Net trijų valandų limitą viršijantis siurrealizmo ir „suspenso" šou nufilmuotas Lenkijoje, kur režisierius rado daug bendraminčių. intern. kom. 2007.

Vien ko vertas kalinio iš apsakymo „Šulinys ir švytuoklė" desperatiškas monologas, virš galvos siūbuojant neatšaukiamą mirtį skelbiančiai švytuoklei. Aukščiausio lygio suspensas, nieko bendra neturintis su šiuolaikinėje kultūroje eksploatuojamais atviro, todėl ir nebaisaus, žiaurumo pasakojimais. LM 2013.

Varžybos dėl „Oskarų" šlovės pasiekė paskutinių dienų tiesiąją ir saspensas vis didėja, nes dėl Kino meno ir mokslo akademijos aukso, kuris bus išdalytas kovo 2 dieną, varžosi daugiausiai per kelis pastaruosius dešimtmečius rimtų pretendentų. kauno.diena.lt inf. 2014.