LT EN
rastamanas rastafarių judėjimo narys; tam tikros subkultūros (būdingi išoriniai bruožai - dredai, vešliai želiančios barzdos, megztos trispalvės beretės) narys
Originalo forma rastaman
Susiję žodžiai kinomanas, motomanas, rastafaris, sinemanas, rasta, rastafaris

Vartosenos pavyzdžiai

Todėl daugelis su rastamanų tikėjimu (ar, tiksliau, požiūriu į pasaulį) susipažįsta klausydami legendinio Bobo Marlio dainų, įsijausdami į reggae muzikos ritmą ir atrasdami naują prasmę savo meilei pasauliui ir tuo pačiu protestui prieš „tokį" pasaulį egzotiškose, „pozityviose" rastamanų vibracijose. LM 2003.

Aš neturiu namų, aš gyvenu gatvėje,, aš sociali, - sako rastamanų kultūros bruožus išvaizda įkūnijanti prahiškė. Verslo klasė 2008.

Rastamanai arba dar kitaip rastafarijai, šventai tiki, kad Jėzus Kristus bei kiti pirmieji krikščionys buvo juodaodžiai. intern. inf. 2007.

Rastamanai – viena iš daugelio subkultūrų, leidžianti asmenybei atrasti ir pažinti save, skatinanti suvokti pasaulį kiek kitaip. intern. kom. 2008.

Paskutiniu metu stovyklavietėje padaugėjo tokių rastamanų, vaikščiojančių su būgneliais ir aplink save kuriančių gražią atmosferą, o štai svečių namų kambariuose apsistoja ir jaunos poros, ir pakvaišę senoliai. delfi.lt inf. 2015.