LT EN
draivas vaizduotės, minties jėgos pasireiškimas; staigus jausmų pakilimas
Originalo forma drive
Atitikmenys polėkis, užsidegimas
Susiję žodžiai draiveris 1, draiveris1, drive, drive-in, makdraivas, test-draivas

Vartosenos pavyzdžiai

Vilniaus TV renkuosi todėl, kad ten yra „draivas". Kalba Vilnius 1996.

Pačioje koncerto pabaigoje sustūmė nors ir režisuotą bei funkcionalų, bet įspūdingą ir uždegantį „draivą": būgnininkai pašėlusius ritmu lupo savo instrumentua, o Andrew su Robu, metę gitaras, neskubėdami ėmė ardyti būgnų komplektus. Lietuvos aidas 1996.

<...> visur galėjai nusipirkti saldainiukų su kanapėmis, nuo kurių prasideda tikras „draivas". LR 1997.

Tarkim, muzikantai sako: reikia groti taip, kad būtų „draivas". Muzikantui viskas aišku: turi būti - kaip čia pasakius - energija, smagu, viskas turi plaukti, važiuoti ir taip toliau. LR 1997.

Paskui sukurti kažkokį „monstrą", turintį Marijono Mikutavičiaus „draivą", Arinos balsą ir Rositos Čivilytės artistiškumą, bei išleisti į sceną! Lietuvos žinios 2003.

Viskas šiame liūdnai linksmame, išsaugojusiame „draivą" iki paskutinio kadro filme pažįstama ir specifiškai lietuviška. LR 2003.

[...] įkvėpimo, situacijos valdymo ir kūrybos su aktoriais bendraminčiais epizodai. „Draivas", kaip sako muzikantai. LR 2005.

„Klasikinis, bet su „draivu", – taip LTV laidos vedėja apibūdina savo aprangos stilių. LR (TV antena) 2006.

Tai jau literatūrinis „draivas", važiavimas tokiu pašėlusiu bobslėjumi per įvairias istorijas, asociacijas, klišes ir interpretacijas, kad, regis, prarasi racionalų pagrindą. Verslo žinios 2006.

Džiazo pasaulyje yra toks viską nusakantis terminas „draivas", nuoširdžiai į jį pasinėriau, todėl nelabai ir galiu pasakoti [...]. R 2006.

Pastarajam duetui nuo meditatyvaus etniškumo įsibėgėjus į bliuzines intonacijas, liko tik stebėtis, kiek daug draivo gali išgauti du melodiniai instrumentai meistrų rankose. 7MD 2007.

Koks skirtumas, kokį muzikos stilių tu groji, svarbu, kad būtų „draivas". Pas Ciciną irgi „draivo" yra. 15 min.lt inf. 2008.

Grupės „Spički" muzikantai jau seniai svajojo apie tokią vietą, kur būtų draivas groti ir norėtųsi sugrįžti. intern. inf. 2008.

Jai patinka mano lyriškos, romantiškos, ramios dainos, man - senam rokeriui, - gitarų draivas . C 2008.

[...] tenka manyti, jog tasai humoras – tas draivas visa ko profanacijai, džiaugsmas, kad „nėra nieko šventa". delfi.lt inf. 2015.

Ir nelabai megstu kai man rodo pavyda, nors sveikas pasierzinimas suteikia santykiams draivo, bet tai neturi skaudinti [šypsenėlė] intern. kom. 2015.

Kur dingo „draivas"* ir kas dėl to kaltas? [išnašoje paaiškinta reikšmė] Rūta Bačiulytė „Ėriukas vilko kailiu: kaip džiaugtis gerais santykiais su savimi ir kitais", 2016.