LT EN
vintažas seniena, senovinis daiktas; kas senovinio stiliaus, imituojantis senesnį daiktą
Originalo forma vintage
Kitos formos vintage, vintage'as
Susiję žodžiai vintažinis

Vartosenos pavyzdžiai

„Tai - „vintage", - pasididžiuodamas sako puošeivos apie senienas-retenybes, rastas sendaikčių ir labdaros parduotuvėse. Vilkėti „vintage" tapo šio dešimtmečio gero skonio ženklu. LR (S) 2003.

Jei esate žurnalistė ir jums nusišypso laimė - kas nors pakviečia į fashion trip, - kad ir kokiame krašte būtumėte, šeimininkai pirmiausia ves į vintažo parduotuves. Laima 2008.

Vintage žiurkėms svarbu pažinoti kuo daugiau funky žmonių. Nesvarbu, ką jie apie jas galvoja. Mėgstamiausi žodžiai: stylish, stilingas, madingas, dizaineris, boutique. intern. inf. 2008.

Idėja išties sveikintina, nepaisant to, kad vintage'as dabar juk toks trendy. intern. kom. 2008.

1972 metais, švenčiant 200-ąsias „Clicquot Ponsardin" šampano namų metines, į rinką buvo paleistas pirmasis „vintage" šampanas [...]. LR (S) 2008.

Juk dauguma Vilniaus ar Kauno vintage parduotuviu net ir nekvepia vintažu, o paprasčiausiais Made in China sintetinių drabužių dažais, tiesa taip nostalgiškai primenančius Kauno Urmo Bazę. balsas.lt inf. 2010.

Pirkdamas naują daiktą, jūs kuriate jo istoriją. Įsigydamas „vintage", jūs klausotės jo pasakojamos istorijos ir ją pratęsiate savąja. intern. inf. 2011.

Taigi, kas tie hipsteriai, ir kodėl siūlau rinktis būtent šią apsiskarmalojimo kryptį? [...] Greitai buvo pastebėta, kad rūbų spalvos, tarpusavio dermė ar net dydis neturi didelės reikšmės- galima ant savęs kabinti bet ką, derinti tympas su vilnoniais megztiniais, „kosciumines" kelnes su ironiškais užrašais padabintais marškinėliais. Pradėtos plačiai naudoti sąvokos „vintažas", „glamūras", „trendas", „otkutiūras", „šykas", „pret-a-porter" bei panašios. Šias sąvokas siūlau įsiminti, jų gali prireikti, jei atsiras aplinkinių, abejojančių Jūsų skoniu ar sveiku protu. intern. inf. 2011.

Mane visad žavi toks visiškas "vintažas" ! Dovanočiau, jei vaikis nuolat zyztų iPhone’ o:) intern. inf. 2012.