LT EN
insaideris tas, kuris yra ar buvo su kuo susijęs ir turi slaptos informacijos (ppr. apie verslą ar politiką)
Originalo forma insider
Susiję žodžiai insaideriškas, insaideriškas

Vartosenos pavyzdžiai

Forume dalyvaus Universitetų teatrų asociacijos nariai: Vilniaus universiteto teatras („Minimum", A.Pulkauninko trupė ir trupė „Insaideris"). LM 2006.

Jų analizėje pateikiami faktai man pasirodė paviršutiniški. Bet, įtariu, todėl, kad aš pats jau beveik esu tos industrijos insaideris - kokios metus skaitau viską, kas susiję su blogais, jų kūrėjais ir technologiniais pokyčiais. intern. inf. 2006.

Pats insaideris pasitraukia, nes mato rinkoje geresniu projektu, nei pats gali vykdyti invaldos grupeje. intern. kom. 2007.

Jis daznai kalba interneto komentaru skiltyse, kaip valdanciojo elito insaideris likusiems „kvailiukams" kurie del kazkokiu priezasciu dar cia uzsiliko. intern. kom. 2008.

Beje, anądien sakiau, kad „insaideris" R.Juozaitis visiškai „korumpuotas nevykėlis", nes nusipirko savo vadovaujamos įmonės akcijų, o tos vakar ėmė ir atpigo vos ne 15 nuošimčių. Sudėliojus visą nuosmukį po „insaideriško" sandėrio, gaunasi, jog „insaideris" vien per vakar dieną prarado apie 75 tūkst. litų. intern. kom. 2008.