LT EN
botas autonomiškai veikianti kompiuterinė programa, imituojanti puslapio lankytojų naršymą tinklalapyje; prk. apie atsitiktinį puslapio naršytoją
Originalo forma (ro)bot

Vartosenos pavyzdžiai

Iki pilnos laimės trūksta dar nedaug - tik galimybės vartotojams nematyti tų kodų, nes užsiregistravęs vartotojas juk tikrai nebus spamo botas. blog.delfi.lt inf. 2007.

Botas (santrumpa nuo žodžio Robotas) - kompiuterio programa, automatizuotai atliekanti tam tikrus veiksmus, kuriuos galėtų atlikti su kompiuteriu dirbantis žmogus. intern. inf. 2008.

Jei neklystu nieko išvis nebanino tik sudarė botų listą ir tie, kurie pateko į ta listą bus stebimi tam, kad Joymax įsitikinų jog jis tikrai botino (turbūt nenori nekalto žmogaus užbanint, dėl to iškart nebanino, o tik listą sudarė). Būkit atsargūs. intern. kom. 2008.

Vikipedijoje botai atnaujina ir tvarko tarpkalbines nuorodas, dar kitus naudingus darbus, kuriuos paprasta atlikti automatizuotai. Šis puslapis skirtas visiems aktyviems botams surašyti ir prašymams paleisti botą teikti. intern. inf. 2008.

Botelis grynas... Geriau darom isvadas su juo....intern. kom. 2013.

be admin esu nes atsibodo tokie verksniai kaip tu ir paprasiau kad mane pasalintu is moderatoriu botelis tik tu nes be aimo nemoki zaist intern. kom. 2014.

Rusų socialiniuose tinkluose daugiau provokatorių nei pas mus, o taip pat ir „bot"ų – interneto programų, kurios veikia po žmogaus atvaizdu ir renka informaciją apie socialinių tinklų dalyvius ir skleidžia propagandinio turinio žinutes. intern. inf. 2014.