LT EN
fliuksas 7-ame XX a. deš. susikūręs menininkų, kūrėjų judėjimas, kuriam būdinga eksperimentai ir įvairių meno technikų bei disciplinų siejimas
Originalo forma fluxus
Kitos formos fliuksus, fluksus, fluxas, fluxus,
Susiję žodžiai fliuksistas, fliuksavimas, fliuksinis, fliuksiškas, fliuksuoti

Vartosenos pavyzdžiai

Bendra Fluksus kryptis – būti ten, kur kyla įdomios problemos. Nebelieka dirbtinai skiriančios ribos tarp meno ir gyvenimo. Menininkas kuria abu iškart. Sunku rasti ribas taip pat ir tarp meno formų. Dauguma Fluksus darbų yra įkūnyti laike. (muzikinės kompozicijos tęsiasi dienas ir savaites, performensai, atliekami dalimis, trunka dešimtmečiais, meno darbai auga ir vystosi virš normalios trukmės periodų.) intern. inf. 2006.

Fluksus gyvas! [str. antraštė - L. V.] 7 MD 2007.

Na ir pagal kokią prasmę Lietuvių kalbos žodyne Fluxus tampa menu? Bandoma dabar prastumti tokią meno sampratą tipo kaip „saviraišką" ar panašiai. Tai labai prašom, tada Beavis su Buttheadu yra puikūs menininkai. intern. kom. 2008.

Keramikai gaivina vieno žinomiausių pasaulyje lietuvių menininkų, fliuksus srovės pradininko Jono Mačiūno idėjas. Iš Kauno savo kūrybines dirbtuves jie trumpam perkėlė į Klaipėdą. intern. inf. 2008.

Jurgis Mačiūnas net didžiausio fliuksinio priepuolio suimtas nebūtų įstengęs nujausti tapsiąs politinio verslo emblema ir priedanga. Deja, gyvenimas krečia šiurpesnius fliuksus, nei menininkai įstengia pakelti ar suvokti. [...] Nenusiminkime, esama būdų, kaip pasitelkus „dokumentus" melžti valstybės pinigus ir be jokių užsienio turistų ar sąmoningų meno naivuolių. balsas.lt. inf. 2008.

Bet jei, tarkime, vienas gangsteris nedaro fluxo, o kitas panašaus gangsterizmo lygio gangsteris daro fluxą, tai pirmasis bent nusipelno pagarbos kaip tik už tai, kad mažiau kvailioja ir nedaro fluxo:) intern. inf. 2008.

Padėtį galutinai supainioja brangusis VEKS tinklalapis, kuriame skelbiama, kad „Gyvūną", dėl kurio dar tik vyksta konkursas, jau vykdo tasai neono meistras iš Didžiosios Britanijos. Ištisa įstatymų nepaisymo instaliacija, „fliuksas". alfa.lt. intern. inf. 2008.