LT EN
bosanova 'naujas stilius' (port.) - braziliškosios sambos ir JAV vakarų džiazo muzikos stilių samplaika
Originalo forma bossa nova
Kitos formos bossanova, bossa nova

Vartosenos pavyzdžiai

Elegantiškasis bossa nova stilius susikūrė praėjusio amžiaus 6-ojo dešimtmečio pabaigoje kaip kelių muzikos stilių samplaika, konkrečiau braziliškosios sambos ir JAV Vakarų pakrantėje tuomet karaliavusio „cool", arba „vėsiojo" džiazo. Iš pradžių bossa nova netgi taip ir buvo vadinta „Jazz Samba". Aistringas šios muzikos propaguotojas buvo žinomas brazilų kompozitorius Antonio Carlos Jobimas, o ypač ją išpopuliarino amerikiečiai džiazistai. intern. inf. 2004.

Buvo planuota, kad bossa nova skambės Didžiajame universiteto kieme, tačiau tądien Vilniaus padangę užtraukę debesys privertė rengėjus perkelti koncertą po stogu. 7MD 2004.

Nouvelle Vague - labai simpatiški bossanova koveriukai, atsipalaidavimui ir fymeilų tempimui į guolį. intern. kom. 2005.

Bossa nova
yra vienas žymiausių tipų, bet brazilų muzika turi labai daug atmainų: baiaõ, afoxe, maracatu, samba, chõro. (...) kartais aranžuoju amerikietišką standartą bossa nova stiliumi, taip pagaminu skirtingų kultūrų mikstūrą. intern. inf. 2006.

Tradiciškai Birštono festivalių programas puošia brandžių Lietuvos džiazo kūrėjų projektai. Skirmanto Sasnausko projekte „Sambossa", kaip ir reikėjo tikėtis iš pavadinimo, skambėjo „paprastos" sambos ir bosanovos. Muzikos barai 2006.

Joje rasi net tik dnb, bet ir lounge, bossanova, triphop, ir dar daug visko - išsilaisvinkim iš standartų. ore.lt inf. 2007.

Man labai patinka bossa nova stilius. Muzika ramina. intern. inf. 2008.

Šio lounge, bossa nova, latin, nujazz, ar net svingo muzikos kūrėjo, didžėjaus, galiausiai, spalvingos asmenybės iš Italijos vizito Lietuvoje buvo laukiama ne vienerius metus. delfi.lt inf. 2008.

Nors bossa novos epocha truko vos keletą metų, tačiau per trumpą savo blyksnį brazilų dainos amžiams pakerėjo klausytojus nepakartojamu žavesiu, nauju ritmu, švelniomis melodijomis, jaukiu skambesiu ir subtiliomis improvizacijomis... 15min.lt. inf. 2010.

Giedrė ir bosanovos žavesys laukia klausytojų Palangoje. intern. inf. 2011.

Bosanova - žanras, atsiradęs 20 amžiaus viduryje ir gyvavęs vos šešerius metus, tačiau palikęs daugybę iki šių dienų visame pasaulyje klausomų hitų. intern. inf. 2011.