danbas1 | pusminkštis, balsvas ar gelsvas, švelnaus skonio daniškas karvių pieno sūris su mažomis akutėmis |
Originalo forma | danbo |
Kitos formos | danbo |
Susiję žodžiai | danbas2 |
Vartosenos pavyzdžiai
Be to, SWING koncepcija suteikia unikalias galimybes pagaminti daugybę rūšių sūrių - Kamembero tipo, sūrius su mėlynuoju pelėsiu (Rokforo, Gorgonzola, Danblue ir kt.) bei minkštuosius (Munster), puskiečius (Raclete, Danbo bei Tilsit) ir kietuosius (Edam, Gouda, Čedaras ir Ementalis), nokinamus su paviršinėmis bakterijomis. intern. inf. 2007.
Sūriai, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o neriebalinės medžiagos vandens masė
ne didesnė kaip 47 % masės: Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo. intern. inf. 2008.
Peržiūrėti standartai danbo sūriui. intern. inf. 2008.
Sūriai, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o neriebalinės medžiagos vandens masė
ne didesnė kaip 47 % masės: Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo. intern. inf. 2008.
Peržiūrėti standartai danbo sūriui. intern. inf. 2008.