LT EN
danbas1 pusminkštis, balsvas ar gelsvas, švelnaus skonio daniškas karvių pieno sūris su mažomis akutėmis
Originalo forma danbo
Kitos formos danbo
Susiję žodžiai danbas2

Vartosenos pavyzdžiai

Be to, SWING™ koncepcija suteikia unikalias galimybes pagaminti daugybę rūšių sūrių - Kamembero tipo, sūrius su mėlynuoju pelėsiu (Rokforo, Gorgonzola, Danblue ir kt.) bei minkštuosius (Munster), puskiečius (Raclete, Danbo bei Tilsit) ir kietuosius (Edam, Gouda, Čedaras ir Ementalis), nokinamus su paviršinėmis bakterijomis. intern. inf. 2007.

Sūriai, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o neriebalinės medžiagos vandens masė
ne didesnė kaip 47 % masės: Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo. intern. inf. 2008.

Peržiūrėti standartai danbo sūriui. intern. inf. 2008.