LT EN
ravioliai kvadratiniai makaron? tešlos virtinukai, ?daryti m?sa, dešra, s?riu ar kitu ?daru
Originalo forma ravioli
Kitos formos ravioli, raviolli

Vartosenos pavyzdžiai

O kas tie ravioliai ? LA 1996.

Savus kold?nus turi ir ital? virtuv?, tai - « ravioli». […] Pasak vienos versijos, itališki « ravioliai» atsirado šiaur?s vakar? Italijoje, Ligurijoje, kaip patogus b?das suvartoti produkt? liku?ius. intern. inf. 2005.

Ravioli
- tai puikaus skonio itališki kold?nai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui b?dingu?daru, kuris gali b?ti tiek m?siškas, tiek daržovi?, žuvies, paukštienos, ar net laukini? žv?ri? ir paukš?i? faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli ?daras yra vištienos faršas, sumaišytas su « Parmezan» s?riu, špinatais ir petražol?mis. intern. inf. 2008.

Šiaip ne taip susiradom kažkokius keistai žalius 2 namukus „raviolli» formos, kurie pasirod? bes?s m?s? tiek ieškoti tualetai. „Raviolli» tokie „dideli», kad jau didesnis nei 1,65cm. žmogus puikiausiai remiasi galva? lubas. intern. inf. 2008.

Nedaugeliui žinoma, kad ital? nacionalinis patiekalas ravioli yra kiniškos kilm?s. Markas Polas, garsus XIII šimtme?io keliautojas, parsivež? j? kartu su bagažu. intern. kom. 2008.

„Paskanaukite vieno iš šit?«, – pasi?l? R. Gere’ as gardžiai kramsnodamas ravioli. Žurnalistai pasitikslino, ar tikrai šimtat?kstantinius honorarus gaunantis [...] aktorius neprieštaraut?. LR 2008.

Ragausime visoki? toskanietišk? skanumyn? - brušetes (brusketa), polent?, raviolius, baklažan? užkep?l? ir t. t. sp. 2008.

Ravioliai
verdami, kaip ir lakštiniai, pas?dytame vandenyje. […] Ravioli??daras visada turi b?ti aštrus. intern. inf. 2009.

Raviolius tereikia virti 2 minutes, apšlakstyti aromatingu alyvuogi? aliejumi, užtarkuoti parmezano ir m?gautis:) intern. inf. 2010.