ravioliai | kvadratiniai makaronų tešlos virtinukai, įdaryti mėsa, dešra, sūriu ar kitu įdaru |
Originalo forma | ravioli |
Kitos formos | ravioli, raviolli |
Vartosenos pavyzdžiai
O kas tie ravioliai ? LA 1996.
Savus koldūnus turi ir italų virtuvė, tai - "ravioli". [ ] Pasak vienos versijos, italiki "ravioliai" atsirado iaurės vakarų Italijoje, Ligurijoje, kaip patogus būdas suvartoti produktų likučius. intern. inf. 2005.
Ravioli - tai puikaus skonio itališki koldūnai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui būdingu įdaru, kuris gali būti tiek mėsiškas, tiek daržovių, žuvies, paukštienos, ar net laukinių žvėrių ir paukščių faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli įdaras yra vištienos faršas, sumaišytas su "Parmezan" sūriu, špinatais ir petražolėmis. intern. inf. 2008.
Šiaip ne taip susiradom kažkokius keistai žalius 2 namukus raviolli" formos, kurie pasirodė besąs mūsų tiek ieškoti tualetai. Raviolli" tokie dideli", kad jau didesnis nei 1,65cm. mogus puikiausiai remiasi galva į lubas. intern. inf. 2008.
Nedaugeliui žinoma, kad italų nacionalinis patiekalas ravioli yra kiniškos kilmės. Markas Polas, garsus XIII šimtmečio keliautojas, parsivežė jį kartu su bagažu. intern. kom. 2008.
Paskanaukite vieno i itų", – pasiūlė R. Gere’ as gardiai kramsnodamas ravioli. urnalistai pasitikslino, ar tikrai imtatūkstantinius honorarus gaunantis [...] aktorius neprieštarautų. LR 2008.
Ragausime visokių toskanietiškų skanumynų - brušetes (brusketa), polentą, raviolius, baklažanų užkepėlę ir t. t. sp. 2008.
Ravioliai verdami, kaip ir lakštiniai, pasūdytame vandenyje. [ ] Raviolių įdaras visada turi būti aštrus. intern. inf. 2009.
Raviolius tereikia virti 2 minutes, apšlakstyti aromatingu alyvuogių aliejumi, užtarkuoti parmezano ir mėgautis:) intern. inf. 2010.
Savus koldūnus turi ir italų virtuvė, tai - "ravioli". [ ] Pasak vienos versijos, italiki "ravioliai" atsirado iaurės vakarų Italijoje, Ligurijoje, kaip patogus būdas suvartoti produktų likučius. intern. inf. 2005.
Ravioli - tai puikaus skonio itališki koldūnai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui būdingu įdaru, kuris gali būti tiek mėsiškas, tiek daržovių, žuvies, paukštienos, ar net laukinių žvėrių ir paukščių faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli įdaras yra vištienos faršas, sumaišytas su "Parmezan" sūriu, špinatais ir petražolėmis. intern. inf. 2008.
Šiaip ne taip susiradom kažkokius keistai žalius 2 namukus raviolli" formos, kurie pasirodė besąs mūsų tiek ieškoti tualetai. Raviolli" tokie dideli", kad jau didesnis nei 1,65cm. mogus puikiausiai remiasi galva į lubas. intern. inf. 2008.
Nedaugeliui žinoma, kad italų nacionalinis patiekalas ravioli yra kiniškos kilmės. Markas Polas, garsus XIII šimtmečio keliautojas, parsivežė jį kartu su bagažu. intern. kom. 2008.
Paskanaukite vieno i itų", – pasiūlė R. Gere’ as gardiai kramsnodamas ravioli. urnalistai pasitikslino, ar tikrai imtatūkstantinius honorarus gaunantis [...] aktorius neprieštarautų. LR 2008.
Ragausime visokių toskanietiškų skanumynų - brušetes (brusketa), polentą, raviolius, baklažanų užkepėlę ir t. t. sp. 2008.
Ravioliai verdami, kaip ir lakštiniai, pasūdytame vandenyje. [ ] Raviolių įdaras visada turi būti aštrus. intern. inf. 2009.
Raviolius tereikia virti 2 minutes, apšlakstyti aromatingu alyvuogių aliejumi, užtarkuoti parmezano ir mėgautis:) intern. inf. 2010.