LT EN
ravioliai kvadratiniai makaronų tešlos virtinukai, įdaryti mėsa, dešra, sūriu ar kitu įdaru
Originalo forma ravioli
Kitos formos ravioli, raviolli

Vartosenos pavyzdžiai

O kas tie ravioliai ? LA 1996.

Savus koldūnus turi ir italų virtuvė, tai - "ravioli". […] Pasak vienos versijos, itališki "ravioliai" atsirado šiaurės vakarų Italijoje, Ligurijoje, kaip patogus būdas suvartoti produktų likučius. intern. inf. 2005.

Ravioli
- tai puikaus skonio itališki koldūnai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui būdingu įdaru, kuris gali būti tiek mėsiškas, tiek daržovių, žuvies, paukštienos, ar net laukinių žvėrių ir paukščių faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli įdaras yra vištienos faršas, sumaišytas su "Parmezan" sūriu, špinatais ir petražolėmis. intern. inf. 2008.

Šiaip ne taip susiradom kažkokius keistai žalius 2 namukus „raviolli" formos, kurie pasirodė besąs mūsų tiek ieškoti tualetai. „Raviolli" tokie „dideli", kad jau didesnis nei 1,65cm. žmogus puikiausiai remiasi galva į lubas. intern. inf. 2008.

Nedaugeliui žinoma, kad italų nacionalinis patiekalas ravioli yra kiniškos kilmės. Markas Polas, garsus XIII šimtmečio keliautojas, parsivežė jį kartu su bagažu. intern. kom. 2008.

„Paskanaukite vieno iš šitų", – pasiūlė R. Gere’ as gardžiai kramsnodamas ravioli. Žurnalistai pasitikslino, ar tikrai šimtatūkstantinius honorarus gaunantis [...] aktorius neprieštarautų. LR 2008.

Ragausime visokių toskanietiškų skanumynų - brušetes (brusketa), polentą, raviolius, baklažanų užkepėlę ir t. t. sp. 2008.

Ravioliai
verdami, kaip ir lakštiniai, pasūdytame vandenyje. […] Raviolių įdaras visada turi būti aštrus. intern. inf. 2009.

Raviolius tereikia virti 2 minutes, apšlakstyti aromatingu alyvuogių aliejumi, užtarkuoti parmezano ir mėgautis:) intern. inf. 2010.