LT EN
ravioliai kvadratiniai makaron? telos virtinukai, ?daryti m?sa, dera, s?riu ar kitu ?daru
Originalo forma ravioli
Kitos formos ravioli, raviolli

Vartosenos pavyzdžiai

O kas tie ravioliai ? LA 1996.

Savus kold?nus turi ir ital? virtuv?, tai - ravioli. […] Pasak vienos versijos, itališki ravioliai atsirado šiaur?s vakar? Italijoje, Ligurijoje, kaip patogus b?das suvartoti produkt? liku?ius. intern. inf. 2005.

Ravioli
- tai puikaus skonio italiki kold?nai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui b?dingu?daru, kuris gali b?ti tiek m?sikas, tiek darovi?, uvies, pauktienos, ar net laukini? v?ri? ir pauk?i? faro. Tradicinis ir populiariausias ravioli ?daras yra vitienos faras, sumaiytas su Parmezan s?riu, pinatais ir petraol?mis. intern. inf. 2008.

iaip ne taip susiradom kakokius keistai alius 2 namukus „raviolli formos, kurie pasirod? bes?s m?s? tiek iekoti tualetai. „Raviolli tokie „dideli, kad jau didesnis nei 1,65cm. žmogus puikiausiai remiasi galva? lubas. intern. inf. 2008.

Nedaugeliui inoma, kad ital? nacionalinis patiekalas ravioli yra kinikos kilm?s. Markas Polas, garsus XIII imtme?io keliautojas, parsive? j? kartu su bagau. intern. kom. 2008.

„Paskanaukite vieno iš šit?, – pasi?l? R. Gere’ as gardžiai kramsnodamas ravioli. Žurnalistai pasitikslino, ar tikrai šimtat?kstantinius honorarus gaunantis [...] aktorius neprietaraut?. LR 2008.

Ragausime visoki? toskanietik? skanumyn? - bruetes (brusketa), polent?, raviolius, baklaan? ukep?l? ir t. t. sp. 2008.

Ravioliai
verdami, kaip ir laktiniai, pas?dytame vandenyje. […] Ravioli??daras visada turi b?ti atrus. intern. inf. 2009.

Raviolius tereikia virti 2 minutes, aplakstyti aromatingu alyvuogi? aliejumi, utarkuoti parmezano ir m?gautis:) intern. inf. 2010.