LT EN
boulderingas netradicinio sporto rūšis: laipiojimas akmenimis, uolomis, specialiomis sienomis
Originalo forma bouldering
Kitos formos bouldering'as, bolderingas
Atitikmenys laipiojimas

Vartosenos pavyzdžiai

Praeitą savaitgalį Vilniuje vyko pirmosios tarptautinės vadinamojo boulderingo – laipiojimo akmenimis – varžybos. Šį keistą užsiėmimą, kaip ir kitas netradicines sporto šakas – karstymąsi pastatais bei medžiais, vakariečiai pamėgo devintame dešimtmetyje. Lietuvos žinios 2004.

Sveiki, Noriu visiems priminti, jog rytoj, penktadieni, Montis Magia draugiskos bolderingo (laipiojimo sienomis su kybiais:)) varzybos. Bus trys pogrupiai -... intern. kom. 2005.

Trumpai apie Bouldering`ą. Boulderingas (eng. boulder – riedulys, didelis akmuo) – tai laipiojimo rūšis, kurios esmę sudaro trumpa trasa, susidedanti is labai riboto skaičiaus kybių (kybis - vieta, taškas uoloje ar dirbtinėje sienoje, už kurios galima griebtis rankomis ir pirštais), kuriais laipiotojas turi užlipti iki viršaus. Boulderingas reikalauja itin didelio susikaupimo, judejimo, lygsvaros ir tinkamos kūno pozicijos. intern. inf. 2007.

Man prie sirdies normalus rock climbing. Zinoma boulderingo reik kad galetum i sunkesnius marsrutus eiti, bet ispudis salese visai ne tas kaip ant uolu:))) intern. kom. 2008.