LT EN
pleibojus seksualus, merginų besivaikantis vyras
Originalo forma playboy
Kitos formos playbojus
Atitikmenys mergišius
Susiję žodžiai fair play, playoffas, pleilistas

Vartosenos pavyzdžiai

Ką artistas atsakytų savo gerbėjoms, kurios jį įsivaizduoja pleibojumi ? LR 1996.

Merginos neturi atrodyti lyg kandidatės į gražuolės karūną, o vaikinai – panašūs į pleibojus. LR 1996.

Jei tas jos vyras nebūtų ir anksčiau koks pleibojus, tai dar galima sakyti, kad gal ir tiesą pasakoja dėl tos komandiruotės. intern. kom. 2002.

„Jis mūsų klasėje tuo metu buvo „pleibojus", vesdavo diskotekas, įkūrė mokyklos radijo stotį. Visos mergaitės buvo jį įsimylėjusios. [...]", - prisipažino mergina. LR 2004.

Utopijos – tai iššūkis, kurį meta kiškio šalmą užsidėjęs ir vylingai „reklamiškai" besišypsantis „pleibojus" su „Coca-Colos" skardine rankose... 7MD 2004.

Jo ankstesnysis [veidas - L. V.] buvo labiau panasus i buhalteri o dabar kazkoks playbojus, donzuanas. intern. kom. 2005.

Ir šiandien liaudyje gaji nuomonė, kad vyrai plinka nuo aistros pertekliaus ir palaido gyvenimo, deginančio plaukų šaknų syvus. [...] Todėl nemanykite, kad, jums įžengus į patalpą, kur pilna moterų, pirmą jų mintis bus: „Koks vargšelis!" Anaiptol ne. Pasąmoninė jų reakcija daugeliu atvejų bus: „Koks pleibojus įžengė"... Verslo žinios 2006 (intern. inf.).

25 metų muzikantas Justinas Timberlake'as - pleibojus, pagarsėjęs aistra gerokai vyresnėms moterims. Klaipėda 2007 (intern. inf.).

Tie aprangos kodai varo iš proto. Baisu neapsirengti (neva, nepagerbsi vakarėlio organizatorių), ir baisu persistengti, kad nesijaustum kvailai, kaip Bridžita Džouns su playboy'aus ausytėmis). zebra lt. kom. 2008.

Aš dabar pasakysiu labai supuvusiai. Jei būčiau pleibojus, kuris moka kabinti makaronus, tai kas savaitę po kitą merginą į lovą tempčiausi. intern. inf. 2008.

Nezinau kiek cia tiesos, klausiu antradieni savo gyniu [ginekologą - L.V.] ka tas musu „playbojus" galvoja siuo klausymu... supermama.lt kom. 2008.

Pleibojus turi ir tokią prasmę. Tai - žaismingas vyrukas, bet ne palaidūnas, kaip neabejotinai buvo tais laikais, kurie jau negrįžtamai praėjo. Playboy 2008.

Įdomu, kad šioje vietoje pats Flemingas paliečia perskyrą tarp Bondo ir pleibojaus. Plevėsos šešėlis smarkiai persekioja slaptąjį agentą ir prie to mums dar teks grįžti. Bernardas Gailius „ Džeimsas Bondas. Mitas ir politika", 2017.