LT EN
kaitas aitvaras (ppr. jėgos aitvarų sporte)
Originalo forma (power) kite
Atitikmenys jėgos aitvaras
Susiję žodžiai kaitborderis, kaitbordingas, kaiteris, kaitingas, kaitininkas, kaitserfingas, kitesurferis, kaitavimas, kaituoti, kaituotojas

Vartosenos pavyzdžiai

Jeigu ežere ir tik kartais jūroje - rinkis burlentę. Apie kaitą galvok jei pagrinde jūroje ir tik kartais ežere. intern. kom. 2007.

'Kaitas' arba kitesurfingo jėgos aitvaras. [antraštė] Pasakojant žmonėms, kas mes veikiame su aitvarais, dažnai tenka aiškinti, kad mes užsiimam ne tais 'kaitais', kas dabar mūsų 'stilingoje' visuomenėje žinoma kaip kitesurfing'as. [...] Sakalas manevruoja savo kaitą. intern. inf. 2008.

Kuo didesnis kaitas, arba kuo greičiau aitvaras juda, arba kuo stipresnis vėjas, tuo sukuriama didesnė traukos jėga. intern. inf. 2009– 2010.

4. Nedraudžiamas turtas: [...] 4.2. kelių, vandens ir oro transporto priemonės, jų varikliai, įranga, dalys ir pagalbiniai įtaisai, išskyrus dviračius, kanojas, burlentes, irklines ir pripučiamas valtis. aitvarus (kaitus). vieš. inf. 2010.

Kitesurfing ar kiteboarding, pavadinimai kilę iš anglų k. power kite - jėgos aitvarai arba kaitai, kitesurfing - tai serfingas arba plaukimas banglente bangose naudojant kaitą kaip varomąją jegą, kiteboarding - tai plaukimo stilius kilęs iš wakeboarding - plaukimas vandens paviršiumi specialiai tam skirta lenta traukiant kateriui ar kita, kiteboarding tai plaukimas vandens paviršiumi specialiai tam skirta lenta tempiant jėgos aitvarui, snowkiting - čiuožimas snieglente arba slidėmis sniegu arba ledu tempiant jėgos aitvarui. Šio sporto esmė yra judėjimas žemės, vandens, sniego ar ledo paviršiumi valdant traukiamąją kaito jėgą. intern. inf. 2010.

Flexifoil ION5 kaitai - kokybė ir performancas kokiu didžiuositės! intern. r. 2010.