LT EN
multitaskingas procesas, kai kompiuteris ar kitas įrenginys vienu metu atlieka kelias užduotis; žmogaus gebėjimas atlikti kelis darbus vienu metu
Originalo forma multitasking
Kitos formos multitaskinimas
Atitikmenys daugiaprogramis režimas; daugiaveiksmiškumas; devyndarbystė
Susiję žodžiai multimedija, multipleksas, multitaskeris, multitaskinti, multitaskinti, multitaskinimas

Vartosenos pavyzdžiai

Eina tie psichologai… vyrai kaip tik gali daryti kelis reikalus vienu metu, tik ta taisyklė negalioja būtent žmonos/merginos atveju. Pvz: galima žiūrėt kašį, gert alų, valgyt riešutus, kalbėt su kolegom vyrais, bet jei tuo momentu prišoks moteriškė – viskas, multitaskingas užsiblokuoja. int. kom. 2007.

multitaskingas
jau pora metu yra tiek iphone tiek ipade, baterija is didelio noro pakeisi, bet kam? int. kom. 2010.

Noriu pirkti koki nors android telefona tik nezinau ar si Os palaiko multitasking,o be sios funkcjos as tiesiog negaliu gyvent:D int. kom. 2010.

Visi laukėme iPhone OS 4.0 pristatymo ir sulaukę sužinojome, kad iPhone 3G telefonai nepalaikys "Multitasking" funkcijos. int. inf. 2010.

Greitas gyvenimo tempas ir multitasking’ as yra lyg sukurti vienas kitam, tačiau tyrimai rodo, kad kuo daugiau užduočių bandome atlikti vienu metu, tuo realiai jų atliekame mažiau. int. inf. 2010.

Apie „devyndarbystės" (multitaskingo) kančias jau prirašyta tiek ir tiek; pridursiu, kad kai kuriems digital natives ir pašnekovas yra tapęs naršyklės langu. Naujasis Židinys-Aidai 8, 2017.

Rašymas vien smiliumi, o ne visa ranka „nebedirgina tų pačių neuronų ar smegenų žievės zonų" (o galiausiai yra visiškai multitasking [išnaša: Daugiaprograminis režimas]) Umberto Eco „Pape Satan aleppe. Takios visuomenės kronikos", 2017. Versta iš italų k.