LT EN
hipsteris kuris priklauso subkultūrai, sekančiai naujausias mados tendencijas, ar pasižymi socialiniu atsainumu
Originalo forma hipster
Susiję žodžiai hipsterizmas, hipsterystė, hipsteriavimas, hipsteriškas, hipsteriškumas

Vartosenos pavyzdžiai

…ant klubų besilaikančios hipsterių kelnės (platėjančiais į apačią galais arba „dūdelių" formos). LR 1996.

Apžėlęs hipsteris, tebelaukiantis „gėlių vaiko" laikų sugrįžimo. spauda 1991– 1996.

Pats terminas hippie, kaip ir "hipsteriai", kilo iš vyresniųjų džiazmenų protekcionistinio jaunuomenės įvardijimo, t. y. žodžio "hip". ŠA 1998.

Susipažinkite - nauja subkultūra. Hipsteriai [antraštė] [...] Prie ko čia hipsteriai ? Jie KITOKIE nei tu, jų tikslas - daryti bet ką, kad tokiais ir liktų. [...] Hipsteris vis tiek kietesnis už tave! Hipsteriai yra kažkas tarp gyvenime pasiklydusių emo ir „pižonų" snobų. Tai šiuolaikiniai bohemčikai, skaičiuojantys dvidešimt kelintus metus ir tiesiog mėgstantys viską, kas bent kiek kvepia menu. delfi.lt inf. 2007.

Roskildės festivalyje dauguma (grupių ir žiūrovų) atrodo kaip hipsteriai ir greičiausiai tokie ir yra. [...] Teigiama, kad žodis „hipsteris" (angl. hipster) šiuolaikine reikšme pirmą kartą buvo pavartotas „Camel" cigarečių rinkos tyrimo ataskaitoje. Šis terminas apibūdina 1834 metų žmogų, kurio kultūrinis skonis išlavintas tiek, kad jis sugebėtų priešpriešinti masėms savo pažiūras ir pomėgius. Verslo klasė (intern.) 2007.

Na, bet hipsteriai nėra žmonės be idėjos. intern. kom. 2009.

HIPSTERIAI KALBASI APIE VELOKROS. [antraštė] intern. inf. 2010.

Tiesiog nemanau, kad įmanoma dar tobuliau ir įtikimiau apibūdinti XXI amžiaus jaunimą, tiksliau - Hipsterius. [...] Pasak vieno šaltinio, sąvoka hipsteris kilo iš slengo, apibūdinančio žmones bėgančius nuo „meinstrymo" (angl. mainstream), klausančius alternatyviosios muzikos, besidominčius nepriklausomu kinu ir skaitančius tokius žurnalus kaip Vice. balsas.lt inf. 2010.

Hipsteriai - tai tavo draugai, kurie šaiposi kai tu klausai Coldplay. Jie žmonės, kurie dėvi marškinėlius su užrašais cituojančius filmus, apie kuriuos tu niekada nesi girdėjęs. Hipsteriai - tai tie, kurie mano jog Pabst Blue Ribbon alus yra vis dar kiečiausias Amerikoj. Jie dėvi kaubojiškas skrybėles ir beretes bei tvirtina, jog Kanye West pavogė iš jų saulės akinius. Viskas, kas susiję su jais tiesiog rėkia 'Mums viskas vienodai'. intern. inf. 2010.

„Tai gal ir čia toks hipster variantas tos pačios žinutės? Vis dėlto, manau, sukeitus lytis ar palikus tik vyrą ar moterį, dingtų tik vienas iš daugelio šio plakato liapsusų", - KTU bandymą reklamuotis komentavo Enorca. Delfi.lt inf. 2014.