LT EN
traveleris neturintys nuolatinės gyvenimo vietos žmonės; pigiai keliaujantys turistai
Originalo forma traveller
Kitos formos travelleris

Vartosenos pavyzdžiai

Panašiai kaip kažkada čigonai, jie save vadino travelleriais (keliautojais). [...] Todėl dauguma bedarbių buvo priversti pasirinkti klajoklišką gyvenimo būdą, o tai gerokai pagausino travellerių gretas. [...] 1992 m. atidaromas atviras muzikos festivalis, kuriame pirmą kartą susitinka Acid House ir Dancefloor šalininkai; vėliau jie susivienija su travelleriais ir crustie’ ais, ir tai inspiruoja naujo gyvenimo stiliaus bei muzikos žanro atsiradimą – "World Music". ŠA 1998.

Dar viena įdomi gyventojų grupė – „travelers". Tai klajokliai, gyvenantys treileriuose ir kartais judantys iš vieno miesto į kitą, juos ir „čigonais" kartais vadina, nors jie nėra tie tamsiaplaukiai tikri čigonai, kurie pas mus taboruose gyvena. Jei matėt filmą „Snatch", tai ten irgi buvo kažkas panašaus, tik britai savo „travelerius" vadina „Pykies". intern. inf. 2005.

Romų ir travelerių apgyvendinimo sąlygos Europos Sąjungoje. intern. inf. 2009.

Dauguma gobsiu lietuviu verslininkai turbut nelabai zino, kad ketvirtadalis Lietuvos gyvena zemiau skurdo ribos (cia tik oficiali versija). O ir didele dauguma uzsienio turistu Lietuvoje yra traveleriai su kuprinemis ant peciu ir biudzetiniai turistai su vidutiniais atlyginimais. intern. kom. 2010.

nu cia tie airiu tokie traveleriu seimos, bet jie seslus pasidaro, tai jie irgi gauna paskolas arba gauna council housus, tokie nebetikri traveleriai. intern. kom. 2011.