LT EN
saspensas (kino) meno žanras, kuriame naudojama įtampa, netikrumas, lūkestis
Originalo forma suspense
Kitos formos suspence, suspensas

Vartosenos pavyzdžiai

Tačiau sinefilijos diagnozė buvo aiški ir pasižiūrėjus Van Santo „Psichopatą", nes režisierius sukūrė ne naują garsaus filmo versiją, o tiesiog perkėlė jį, scena po scenos, į šių dienų Ameriką, nežymiai nukrypdamas nuo siužeto ir pridėdamas spalvų (1960 m. kurtas suspense meistro filmas – nespalvotas). 7MD 2004.

Filme „Paslėpta" („Caché") prizu už geriausią režisūrą apdovanotas austrų režisierius Michaelis Haneke meistriškai naudojasi dar Hitchcocko sugalvota „suspence", tiesiog neleisdamas žiūrovui atsigauti. 7MD 2005.

Suspense filmas su dideliu kaupu juodojo jumoro. intern. kom. 2006.

Saspenso galima tikėtis, jei personažas, kuriam palanki auditorija, pavojuje. Aleksandras Mita,,,Kinas tarp pragaro ir rojaus". Vilnius, 2006, p. 65.

„Tai nėra tiesioginis „Rear Window" perdirbinys, o greičiau pagarba suspense žanro meistrui", - paaiškino D.J. Caruso, galbūt ateityje sugebėsiantis tapti antruoju Alfred Hitchcock... intern. inf. 2007.

Atrodo, kad minėti menininkai yra ne tik „saspenso", nerimastingo laukimo, bet ir siurrealizmo gerbėjai. Ir, regis, jau kurį laiką, be kitų siurrealistinių projektų, Lietuvos tikrovėje sistemingai kuria šį tą labai panašaus į vieną iš Salvadoro Dali darbų. intern. inf. 2009.

Pirmas rezisuotas Scotto labai gerai „laiko" suspense'a, 2'tas is esmes yra Terminatoriaus variantas (Cameronas parase script'a Alienams kurdamas Terminatoriu), kaip veiksmo filmas labai geras. intern. kom. 2010.

Vien ko vertas kalinio iš apsakymo „Šulinys ir švytuoklė" desperatiškas monologas, virš galvos siūbuojant neatšaukiamą mirtį skelbiančiai švytuoklei. Aukščiausio lygio suspensas, nieko bendra neturintis su šiuolaikinėje kultūroje eksploatuojamais atviro, todėl ir nebaisaus, žiaurumo pasakojimais. LM (intern.) 2013.