LT EN
leiblas įrašų kompanijos, kuri vienija muzikos kūrėjus, leidžia jų kompaktines plokšteles, organizuoja jų koncertus ir kt., vardas ir jo naudojimas
Originalo forma label
Kitos formos leiblis, leibelis, labelis
Susiję žodžiai netleiblas

Vartosenos pavyzdžiai

Atvežtos į Lietuvą prekės taip pat privalo turėti leiblą. vieš. inf.

Antrasis albumas pasirodė su firmos DEMON leibliu. Ne vien Rock & Pop 1993.

Naujasis grupės albumas bus išleistas su „Bombos" leibeliu. Ne vien Rock & Pop 1993.

Mums buvo pasiūlę kelis kontraktus leisti LP/CD, bet vis trukdydavo arba pinigų stoka arba labelio nekompetetingumas. Ausis 1994.

Cia veikiau ne leiblai (label), o paprasciausios DJ'eju komandos (dj crew). Nepykit, bet megstu tiksluma. intern. kom. 2003.

Pagrindinio leiblo diskografijoje dvi „plokštelės" - vasarą išleistas Michael Sjoberg - Fracture EP ir spalį pasirodęs lietuvaičio Simuck singlas „Untold EP". intern. inf. 2006.

Kai žmonės neperka įrašų, leiblams neapsimoka juos leisti. intern. inf. 2007.

Tai jūs dirbate ir kaip vadybininkai? Taip, tai kažkas panašaus į leiblą . Pravda 2008.

Paprasciau kalbant, šia grupe šiuolaikine terminologija galima pavadinti virtualiu leiblu (net label). Veikla - muzikos kuryba, virtuali jos leidyba ir atlikeju vadyba. Leiblo vardas - MiestoMuzika.lt. Ši kompanija vienija muzikos kurejus, DJ, vokalistus, garso, vizualinio apipavidalinimo specialistus bei žurnalistus. intern. inf. 2008.

Sutemos - lietuviškas virtualus leiblas, leidžiantis pagrinde IDM/minimal muziką. Iš tikrųjų, tai labiau internetinis muzikinis žurnalas, nes be leidybos, jame periodiškai rasi informacijos apie būsimus elektroninės muzikos atlikėjų albumus, Sutemų renginius bei CD/LP aprašymus su vertinimais. intern. inf. 2008.

Spalio 10 dieną jis atšvęs dabstepo leiblo „Lowvibe" pirmąjį įrašą. intern. inf. 2009.

Jau senai esu nusprendęs rūšiuotis muziką pagal „patinka" ir „nepatinka", o ne pagal vieną kažkokį žanrą, „leiblą" ar dar kažką, todėl kai buvimas prie „daugiau" scenos pradėjo atsibosti, nusprendėme pasinaudoti galimybe pakeisti aplinką ir pasidairyti kas kitur kitaip. intern. inf. 2010.