kerfilis | kietas, trapus, sūrokas, balsvas velsietiškas karvių pieno sūris |
Originalo forma | chaerphilly |
Kitos formos | chaerphilly |
Vartosenos pavyzdžiai
Kerfilis. Purus, minkštokas, karvės pieno, švelnaus skonio, truputi pasūdytas sūris. Jis yra beveik baltos spalvos ir subrandinamas tik per dvi savaites. Sūris pavadintas Velso miesto - Kerfilio -vardu. Kadangi kerfilio sūris buvo lengvai virškinamas, o gal todėl, kad jis ilgai išlikdavo šviežias ir drėgnas, vietiniai angliakasiai mėgdavo Įsidėti jo priešpiečiams. intern. inf. 2005.
Šonuose, prie receptų yra tokie stulpeliai, juose surašyta kas yra, kur naudojami, iš kur kilę ir pan. pvz. smidras, ančiuviai, kerfilis, kaparis. intern. kom. 2007.
Kieti sūriai kaip caerphilly užgeriami britikais (taip taip) sausaisiais. intern. inf. 2008.
Šonuose, prie receptų yra tokie stulpeliai, juose surašyta kas yra, kur naudojami, iš kur kilę ir pan. pvz. smidras, ančiuviai, kerfilis, kaparis. intern. kom. 2007.
Kieti sūriai kaip caerphilly užgeriami britikais (taip taip) sausaisiais. intern. inf. 2008.