LT EN
medija 1) žiniasklaida, terpė; 2) informacijos sklaida
Originalo forma media
Kitos formos media
Atitikmenys daugialypė terpė
Susiję žodžiai masmedija, medializacija, mediatorius, multimedija, videomedija

Vartosenos pavyzdžiai

Vystantis ir plečiantis mediai [...] menas tampa atvaizdu (simulacrum). LR 1996.

Šiandien, kai Lietuvos Seimas, neberasdamas kito užsiėmimo, vis grįžta prie Visuomenės informavimo priemonių įstatymo svarstymo, gali būti įdomu, kas gi vyksta svečiose šalyse media srityje. Veidas 1996.

Nusiskundimų spauda komisijos pirmininkas apkaltina Dianą manipuliavusia media, kad sugriautų Charleso įvaizdį. Veidas 1996.

Dar užpernai vykusiame simpoziume buvo daug kalbėta apie tai, kad veikiant naujoms medijų formoms, tradicinės dokumentinio kino funkcijos ir dokumentinio kino vieta, turint omenyje šių dienų audiovizualinę sistemą, yra abejotina. 7MD 1997.

[...] radijo reklamos, lauko reklamos, reklamos kampanijos, reklamos sprendimų, netradicinės medios, socialinės reklamos, kitų [...]. R 2003.

Vilniuje, Šiuolaikiniame meno centre, atidaryta tapybos, skulptūros ir medijos meno paroda „Mes ateinam" [...]. R 2003.

Šiek tiek pralošė VDA Fotografijos ir medijos meno katedra - atsiskirdama nuo „nešvaraus" skulptūros ir tarpybos mišinio, ji tapo atskira ekspozicija [...]. ŠA 2003.

Riba tarp tikrovės ir jos rekonstrukcijos ar žaidybinės imitacijos pavojingai nusitrina, provokuodama vujerizmą šių dienų masinėse medijose. 7MD 2004.

Reta proga pasiklausyti neformalių žymiausių interneto ir naujųjų medijų specialistų diskusijų. LR 2004.

Videotechnologijos yra palyginti pigios ir visiems prieinamos, todėl logiška, kad meno, sukurto su videokamera, yra daugiau. Tačiau niekada taip nebus, kad dailė, fotografija ar skulptūra bus išstumtos videodarbų, nes visada atsiras menininkų, besirenkančių alternatyvias medijas (šiuo metu tradicinės medijos gali būti traktuojamos kaip alternatyva). LM 2004.

Derindamos įvairias meno formas, menininkų kartas, medijas ir lytis jos ne tik kvestionuoja meno ir gyvenimo, tradicijos ir modernumo, aukštosios ir populiariosios kultūros ribas, bet ir sąmoningai kuria kultūrines pasipriešinimo formas. 7MD 2005.

Antradienį „Skalvijos" kino centre vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatyta tradicinės „Vasaros media studijos", kuri rugsėjo 5– 14 d. vyks Palangoje, programa. 7MD 2005.

Tikimybė pakliūti į panašią situacija, sprendžiant iš nuolatinių medijos pranešimų, vis dar didėja. blog.delfi.lt inf. 2007.

Su medijų pagalba arba naujosiomis technologijomis kasdien platinama vis daugiau informacijos, kurios vartotojai dažniausiai būna jauni žmonės, įskaitant ir nepilnamečius. Literatūra ir menas (Park@s) 2007.

Šiuo metu „medijos" (žiniasklaidos priemonės - red.) labai smarkiai dirba siekdamos įtikti kvailiams, nes joms reikia reitingų, o lengviausia ir pigiausia pasigauti kvailį. Lietuvos žinios 2008.

Pastaruosius metus media agentūrų žmonės burnodavo apie TNS keliamas kainas už media tyrimus, tačiau tuo viskas ir pasibaigdavo. Kol kas TNS išlieka monopolistu media tyrimų rinkoje, tačiau sklinda kalbos, kad buvo susitikta su "GfK" Austrija atstovais, kurie pristatė savo alternatyvą. intern. inf. 2008.