LT EN
paparacas fotografas, kuris persekioja garsenybes, kad nufotografuotų nepaprašęs leidimo, o nuotraukas parduotų bulvarinei spaudai (Interleksis)
Originalo forma paparazzo
Kitos formos paparacis, paparaci, paparazzi, paparazis
Susiję žodžiai paparacinti, paparacinis, paparacinti

Vartosenos pavyzdžiai

Atrodo, kad jos vienintelis tikslas - demonstruoti savo kūną paparazzi (taip žargonu vadinami įžūlieji fotoreporteriai, nenuilstantys žvaigždžių medžiotojai). Lietuvos aidas 1994.

G. Clooney namai, aptverti elektronine tvora, stovi ant stataus skardžio, todėl nelengvai pasiekiami net įkyriausiems „paparaciams". Veidas 1997.

Dabar fotografai pripažįsta, kad dėl įvykusios tragedijos iš dalies kalti ir „paparazzi", tačiau niekas net nemano slėpti, kad princesė, galbūt pati to nežinodama, padiktavo žaidimo taisykles ir tempą. LR 1997.

Paparacai
drumsčia. LR 1998.

Kaip gimė idėja sukurti filmą, kurio pagrindinis herojus - paparacas ? LR (TV) 1998.

Helmutas Kolis slapta pasmaližiavo, ir tik vienas žmogus tai pamatė - parlamento paparacis, „Reuters" žinių agentūros fotografas. R 1998.

... tačiau „Respublikos" paparacas juos pagavo! R 1999.

Jei paaiškės, kad W. Rooney tikrai apspjovė paparacį, futbolo žvaigždė gali būti apkaltinta asmens orumo įžeidimu ir nubausta pinigine bauda. intern. inf. 2008.

Paparaci prieš paparacį. intern. kom. 2008.

Šie paparacai slankioja paskui klientai nuolat jį fotografuodami ir net uždavinėdami asmeninio pobūdžio klausimų. C 2008.

Žiniatinklio analizė - vienas iš tokių ginklų. Antrasis galėtų būti... paparacų šnipinėjimo būdai. delfi.lt inf. 2010.

Paparazis ? – paklausė Miki. Ne... Rimtas, - pasakė Mama Nora. Undinė Radzevičiūtė „Žuvys ir drakonai", 2013.