LT EN
kruasanas tokia specialios tešlos prancūziška bandelė, be įdaro arba su įdaru
Originalo forma croissant
Kitos formos kruasantas, krosanas, kruazanas
Atitikmenys prancūziškas ragelis

Vartosenos pavyzdžiai

Bandelė "Kruazanas su slyva". vieš. inf. 1998.

Tada tikras francuzishkas kruasantas ish vietines kepykleles ir sultys pasirinktinai (kazhkodel dazhniausiai apelsinu). intern. kom. 2006.

Kruasanas
su šokoladu. intern. inf. 2009.

Prancūziškas ragelis arba kruasanas yra vienas iš populiariausių Prancūzijos kavinukių ir arbatinių saldėsių. intern. inf. 2009.

Užsukus, kaip tikras šeimininkas, jis pasiūlė ne tik kavos, bet ir paties keptų kruasantų – tai tokios trapios, prancūziškos sviestinės bandelės. delfi.lt inf. 2009.

Ar autorė tokia primityvė, kad nežino, jog lietuviškai tariama ir rašoma „kruasanas", o ne „kruasantas". delfi.lt kom. 2009.

[...] esame lenkiškos ir skandinaviškos tradicijų mišinys. Iš pirmosios ateina šaltos ir asketiškos daugumos kavinių linijos [...], o iš antrosios - meilė pyragėliams ir tortukams vietoje paprasto prancūziško ragelio (kruasano) arba tiesiog vandens. Kitoks miestas. Žurnalo „Miesto IQ" straipsnių rinktinė. 2010 (2008-2010).

Melancholiškai griaužiau kruasaną . Gabija Grušaitė „ Neišsipildymas", 2010.

Coffe Hill turi nuostabius krosanus su migdolais. Turbūt koks pusė pakelio sviesto viduj. Lietuvoj tas blogai, kad nėra nuostabių krosanų kultūros. intern. kom. 2013.

[...] kažkodėl įsivaizduoju krauju nutaškytas fokačios duonas ir kruasanus [...]. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018.