LT EN
andergroundinis susijęs su alternatyvia kultūra, menu
Originalo forma < underground
Kitos formos undergroundinis, undergraundinis, andergraundinis
Susiję žodžiai andergraundininkas, andergrounderis, andergraundas

Vartosenos pavyzdžiai

Visų pirma turbūt reikėtų apibrėžti pačią sąvoką „undergraundinė" muzika. Paprastai tai suvokiama kaip jaunimo veiklos sfera, muzika, kurios klausosi mažuma. LM 2004.

Deja, šis įrašas prancūziškos produkcijos mėgėjams pasirodė pernelyg avangardiškas, o paties Cam stilius liko nesuprastas, kaip pernelyg undergroundinis. intern. inf. 2004.

Nebeliko jokios ribos tarp tos kultūros ir undergroundo, nes vos kas nors naujo gimsta, tą pačią sekundę inkorporuojama į kultūrą. Bet kokia undergroundinė idėja -nauja estetika, naujas drabužių stilius ar naujas šokis tuojau pat komercionalizuojamas ir įsukamas į tą ratą, kartais netgi aklai ir juokingai. Praktiškai undergroundo kaipo tokio turbūt ir nebėra. LM 2007.

Aš hipsterius apibūdinčiau taip: tai žmonės kažkur tarp aštuoniolikos bei trisdešimt penkerių metų, ieškantys mados idėjų tuose pačiuose mados bloguose, vaikštantys į tas pačias drabužių parduotuves, besilankantys tuose pačiuose, dabar labai madinguose, nuskurusių įvaizdį primenančiuose undergroundiniuose bei bohemiškuose baruose, valgančius ekologišką maistą bei griaužiančius morkas viduryje gatvės ar paskaitose (ne dėl skonio ar vitaminų gausos, bet dėl įvaizdžio), ant kaklo pasikabinusius profesionalius foto aparatus (vietoje aksesuarų) ar važinėjančius miesto dviračiais. balsas.lt inf. 2010.

Paskaičius kelerius metus spausdinamas jo recenzijas, matyti, kad jis yra nuoseklus alternatyvios, andergraundinės laikysenos šalininkas. LM 2013.

Pagal andergraundinį etosą, visos kultūrinės institucijos, visi istablišmentai ir oficialybės yra prigimtinis blogis. LM 2013.

Visko, deja, neatskleisime, tačiau galime išduoti tik tiek, kad siurprizų bus užtektinai. Keista, tačiau mūsų keturių akordų šalyje ir 140 bitų per minutę Romantiškasis „andergroundinis" „Billy‘s Band" buvo priimti labai šiltai. intern. inf. 2013.