LT EN
tagliateliai makaronų rūšis (plg. spagečiai, vermišeliai ir kt.) – plokšti, vidutinio storio į vamzdelį ar kitaip susukti ilgi makaronai, valgomi su karštais padažais: sūrio, šviežių žalumynų ir kitais
Originalo forma tagliatelle
Kitos formos tagliateli, tagliatele, tagliatelle

Vartosenos pavyzdžiai

„Tagliatelle" – tai kriauklelės, žvaigždutės, kaspinėliai, spiralės ir kt. Virtuvė 1997.

Tai italų virtuvės klasikai priskiriami patiekalai: pomidorų ir mocarelos sūrio salotos, lakštiniai su mėsa arba lašišos įdaru, spagečiai, vamzdeliai (Italijoje vadinami „Penne rigate"), makaronai („Tagliatelle") su Parmos kumpiu arba grybu padažu, vegetariški ragučiai („Cannelloni"). intern. inf. 2005.

Isvirti sudytame vandenyje tagliatelle. intern. kom. 2007.

Tarp jų žinomiausi yra fetučiniai, tagliateliai. intern. Vikipedija.

Isvirtus ir nusunktus makaronus (tagliateli,spageti ir kt.). inter. kom. 2008.

Vakar vyras fantastiskus tagliatelius su rukyta lasisa pietums pagamino. inter. kom. 2008.

Rankų darbo „Tagliatele" su kiauliena 35,00 Lt. inter. inf. 2008.