LT EN
super pritarimo, pasitenkinimo nusakymas; būsenos, veiksmo ar dalyko apibūdinimas kaip šauniausio, puikiausio
Originalo forma super
Atitikmenys puiku, valio
Susiję žodžiai super-, superbarista, superbestseleris, superblogas, superbrendas, superdidžėjus, superinis

Vartosenos pavyzdžiai

Vaikas, apmautas naujausiais super ultra pampersais, šlapinasi ir tuštinasi, voliodamasis ant naujos kanapos. R 1995.

Šiandien man žaviausios tos, kurios yra greičiau tikros negu super . Cosmopolitan 1999.

Mano mama visą laiką puošėsi, taigi aš paveldėjau jos skonį ir pomėgį bet kurioje gyvenimo situacijoje atrodyti „super". Panelė 2006.

Aš pasakiau, kad tarp mūsų su juo irgi viskas ilgą laiką super . Panelė 2006.

Pasiėmusi tuos „nerealius" arbatpinigius pagalvojau: „Super ! Kad taip kiekvieną dieną!" Panelė 2006.

Batai gėlėti, taškuoti – super . Panelė 2006.

Ei, ar tau nešalta? Ne. Tik vėsu. Super. [...] Tavo užpakalis tikrai super. Kim Young-Ha „Kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui", 2011 (vertimas iš korėjiečių kalbos).

bet mano manymu yra ir tokių atvejų, kada tarkim draugė iki pastojimo buvo super gera draugė, o sužinojus kad turėsi vaikutį jau tepa slides, nes jau nebebus bendrų temų ir negalėsi su ja išvaryti kur ale " pasitūsinti". intern. kom. 2012.

Nesakau, kad visoms mamoms reikia vienatvės, bet paklauskit jų pačių, ko, nes tie mikseriai ir fenai jau nebetelpa stalčiuose. O kokią žinią transliuoja: būk geresnė mama ir gražesnė žmona. Būk dar labiau super. delfi.lt inf. 2013.

Šis novatoriškas tušas per kelias sekundes blakstienoms suteikia tolygios apimties nuo šaknų iki galiukų ir nepalieka netvarkingų gumulėlių. Tušo paslaptis slypi patentuotame super galingame šepetėlyje Supersonic Jumbo. intern. r. 2013.

Tačiau net jei kokiu nors super išmaniu būdu atsižvelgsime į visus pamatuojamus skirtumus, vargu ar gausime tokiai paradigmai reikalingą tikslumą [...] Guoda Azguridienė „Maistas: Ką mes darome su juo, o jis su mumis", 2014.