LT EN
ekstremalas žmogus, mėgstantis aktyvias daugiau ar mažiau rizikingas pramogas
Originalo forma extreme
Susiję žodžiai ekstremalistas, ekstrym, ekstrymas

Vartosenos pavyzdžiai

Ekstremalai mėgsta rodyti triukus ne tik per šventes. LR 2003.

„Kol jums padarysime specialius laikinus įrenginius, sutarkime, kad važinėsite ramiau", – į keletą dešimčių ekstremalų Katedros aikštėje kreipėsi miesto vadovas A. Zuokas. LR 2003.

Nesu ekstremalė. Man jaukiausia ant žemės. R 2006.

[...] Vilniuje įvyks kraują stingdančios komandinės snieglentininkų varžybos. Dalyvaus ekstremalų komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Baltarusijos. rekl. LR 2006.

Apsiaviau riedučius, ar aš jau vadinuosi ekstremalas ? Ne. Kol kas esate paprastas riedutininkas - neekstremalas. Apsiavus riedučius nebūtina tapti ekstremalu. Viskas priklauso nuo pomėgių ir azarto. Vienas išmokęs riedėti, gali visą gyvenimą ramiai riedėti šaligatviais, gatvėmis, takeliais ir būti laimingas. Kitas labiau pramokęs ieškosis kažko naujo, išmoks šokinėti nuo laiptelių. intern. inf. 2007.

Ekstremalas (kitaip „adrenalinas triskart per dieną") yra iš prigimties vaikščiotojas skustuvo ašmenimis. Bet kuri laisvalaikio praleidimo forma jam turi teikti šansą lipti per galvas, nes tai jam teikia didžiausia malonumą - būti pergalingu BET kokiomis priemonėmis. […] Kiekvieną pralaimėjimą ekstremalas sutinka su tyla, nes tai didžiausia nelaimė ekstremalo žaidėjo gyvenime. intern. kom. 2007.