LT EN
leftistas dažn. neig. kairiųjų pažiūrų žmogus
Originalo forma leftist
Atitikmenys kairuolis
Susiję žodžiai leftistinis, leftizmas, leftistinis

Vartosenos pavyzdžiai

Dar: keista, kai leftistas Grass'as samprotauja apie Gerniką, už kurią vokiečiai sulaukė teisėto atpildo: kažkokios teologinės spekuliacijos. intern. kom. 2003.

Tai yra tokio tipo leftistai, kurių negaliu pakęsti. Radikalūs leftistai, kurių tėvai yra labai turtingi. intern. inf. 2012.

Stebėtino progresyvios stovyklos angažavimosi šio pobūdžio tualetiniam humorui fone (vienas rafinuotas leftistas netgi gebėjimą nuoširdžiai juoktis kartu su „Charlie Hebdo" laiko lakmuso popierėliu nustatyti, su kuo verta bendrauti, o su kuo ne). delfi. inf. 2015.

Panašu, kad ir mūsiškiai leftistai netrukus suspurdės Senamiesčio vyninėse. Kai tik pasieks eilinis grantas iš Rozos Liuksemburg fondo... intern. inf. 2015.

Stebėtino progresyvios stovyklos angažavimosi šio pobūdžio tualetiniam humorui fone (vienas rafinuotas leftistas netgi gebėjimą nuoširdžiai juoktis kartu su „Charlie Hebdo" laiko lakmuso popierėliu nustatyti, su kuo verta bendrauti, o su kuo ne: jei tau nejuokinga, paaiškėja, kad esi labai neįdomus žmogus) tenka manyti, jog tasai humoras – tas draivas visa ko profanacijai, džiaugsmas, kad „nėra nieko šventa", kad visi ir kiekvienas turi būti pasiekiami pažeminimams ir spjūviams, nes viskas tik interpretacijos, o tiesos nėra – yra pati jų politinės valios ir personalios egzistencijos šerdis. Delfi.lt inf. 2015.