LT EN
afterpartis renginio tęsinys, vakarėlis po renginio
Originalo forma after(-)party
Kitos formos afterparty, after party, after-party, afteris
Atitikmenys povakaris, dūzgės
Susiję žodžiai dance party, partis, prepartinis, prepartis

Vartosenos pavyzdžiai

Renginio afterparty , kuriame grojo DJ'ai min_for, Rugiagialia, Noid ir kiti, vyko klube MilkBar. intern. kom. 2000.

Dylan Lauren saldumynų atidarymas ir saldainių populiarumas per madų savaitę byloja apie saldumynų eros pradžią. Jų dedama į geriausių after-party krepšelius. Moteris 2004.

Kam užtekdavo jėgų, dar eidavo pas ką nors į „after party". Panelė 2005.

Afterpartis buvo dvigubai ilgesnis nei lipimas. intern. kom. 2006.

Pernai pirma festivalio diena afterpatis vyko festo teritorijoj, o antra jau minetame gotikiniame klube, speju ir shiemet bus tas pats. intern. kom. 2006.

„Eurovizijos" atrankos „afterparty" vakarėlis. intern. inf. 2008.

Vaikinas yra vedęs daugybę „after party" renginių raiškiojo skaitymo laureatams, dalyvavęs visuomeninėje veikloje kosmonautų našlėms atminti. intern. kom. 2008.

Japonų poetės vėl organizuoja afterparty . ŠA 2008.

Po oficialiosios dalies buvo „afterparty", tuomet galėjome su visais pabendrauti. Lietuvos žinios 2008.

Kas eina namo, kas į načnyką, kas į gatves, sniego gniūžtėmis pasimėtyti, o aš į after-party pas Neringą. intern. inf. 2008.

Šokiai visą naktį, paskui afterparčio prepartis, po jo afteris, o paskui prepartis ateinančio penktadienio parčio. intern. inf. 2009.

Literatūros vakarai būdavo itin netradiciniai, o neretai dalis publikos likdavo ir visokioms afterparty , kartais užsitęsdavusioms ir ligi ryto. Kitoks miestas. Žurnalo „Miesto IQ" straipsnių rinktinė. 2010 (2008-2010).

Prisijungė dar vienas klubas. Oficialus Rusejo 1-osios „afteris" pigiausiame kokteiliu klube Lietuvoje PLAN B su Power Hit Radio laidu vedeja Raminta! intern. kom. 2010.

Nuo nuolatinio stovėjimo, lyg kokiame turguje, pavargo kojos, bet ačiū Dievui, sveikatužės turiu kaip jautis, ir užteko proto neiti į jokius afterparčius, stengiantis naktį pailsėti, kad kitą rytą galėčiau vėl stoti prie staklių. intern. inf. 2011.