LT EN
kiberpankas fantastinės literatūros žanras; asmuo, nelegaliai įsiskverbiantis į kompiuterių tinklus
Originalo forma cyberpunk
Kitos formos cyberpunk, cyberpunk'as
Susiję žodžiai kiberpankinis

Vartosenos pavyzdžiai

Gavelis nežino, kad cyberpunk žanro mokslinė fantastika nėra apokaliptinė literatūra. [...] Tačiau „hakeriai" savo ruožtu kovoja su „kiberpankais", kurie naikina visa, kas jiems pasitaiko po ranka, – skleidžia pavojingus virusus, sugeba per „Internet" tinklą įsibrovę į svetimo kompiuterio atmintį, ne tik pasinaudoti svetimomis žiniomis, bet ir sunaikinti visą informaciją. R 1996.

Apskritai cyberpunk'o reiškinys buvo palydimas daugelio štai tokių „nesutapimų". fantastika.lt 2001.

Mano kiberpankas yra su nukrypimu į okultizmą, magiją, sukurtą paties žmogaus ir įspraustą į matematinių formulių ir technologijų rėmus. skaityta.lt 2002.

Tai jau veikiau kažkoks sunkiasvoris militaristinis popcyberpunk porū'b1šis: „kietas" stilius, nežmoniškas korporacijų pasaulis, įvairiausi žudymo būdai ir su meile aprašyta ateities kovinė technika – visa tai pateikiama ganėtinai lengvai, rašymo stilius nėra toks sunkus kaip grynakraujo (ar veikiau klasikinio) cyberpunk. alfa.lt inf. 2007.

Vis dėlto virtualus „Second Life" pasaulis pranoko net drąsiausius „cyberpunk" (specifinė fantastikos rū'b1šis, pasaulio ateitį ir žlugimą siejanti su moderniomis technologijomis bei korporacijomis – aut. past.) ideologų lūkesčius. Vadovas ir pasaulis 2007.