LT EN
trolinti provokuoti kito asmens ar asmenų pyktį (ppr. socialiniuose tinkluose); pramogos ar propagandos tikslais skleisti netikrą informaciją
Originalo forma troll
Susiję žodžiai trolingas, trolis

Vartosenos pavyzdžiai

[...] filosofas aiškiai mėgaujasi makabriškomis ateities vizijomis, o elegantiškas vaizdinys, kaip po penkiasdešimties metų Lietuvos nebebus, liks tik pramogų parkas, kur lietuviškai nebekalbančios lietuvaitės kaimo stiliaus gryčiose tenkins užsieniečių kūno geidulius, yra pernelyg juokingas, kad jį galima būtų priimti rimtai – autorius šaiposi, jis trolina; Šliogeris yra visų interneto trolių tėvas, kuriam visi jaunieji glumintojai, surenkantys tūkstančius peržiūrų ir šimtus komentarų, neverti atrišti kurpių dirželio). Naujasis židinys-Aidai 2012.

Šiandien Lietuvos Ryte – puikus straipsnis (perspublikuotas žemiau), kuris atlieka puikų šviečiamąjį darbą: išaiškina (gerai, pradeda aiškinti), kas yra modernieji troliai ir kam jie trolina. intern. inf. 2012.

Pažadai, kad dabar tai jau trolinsiu, man primena „Juokio" komikus, kuriems nedavė Dievas improv-talento, bet jie žino, jog turi juokinti čia ir dabar, tad kankinasi patys ir kitus kankina. intern. inf. 2013.

tai tipo dabar tu trolinsi pas save dienorasciuose? intern. kom. 2014.

Kaip V. Landsbergis trolino J. Jankevičių [antraštė] Delfi.lt inf. 2014.