LT EN
wapas mobiliojo ryšio ir interneto technologija, leidžianti perduoti duomenis bevieliais įrenginiais
Originalo forma WAP < Wireless Application Protocol
Kitos formos WAP'as, WAP
Atitikmenys mobilusis internetas
Susiję žodžiai vaperis, vapinimas, vapinti

Vartosenos pavyzdžiai

Wapas 100 proc. veikia pasibaigus saskaitos galiojimo laikui. Irnevarykit ant to omnio, pripazinkit - wapas lietuwoj geriausias. intern. kom. 2004.

Tačiau akivaizdu, kad ilgainiui WAP technologija užleis vietą naujiems technologiniams sprendimams, kurie mobilųjį internetą išvaizda ir galimybėmis priartins prie dabar matomo kompiuterių ekranuose – riba tarp interneto kompiuteryje ir mobiliajame telefone mažėja. Versus (intern.) 2007.

Lietuvaičiai WAP’ e yra gana aktyvūs - ką atspindi ir reklamos parodymai šioje srityje (kaip ir iš dalies tinklalapių lankomumas tuo pačiu). intern. kom. 2008.

Na mano nuomone notebook`as su 3G ar kažkuo panašiu yra žymiai patogiau ir žymiai geriau. Jau wap'as patogiau veikia, o čia išeina tas pats, kas kompiuteryje turint normalią grafinę naršykle, imti ir naudotis tekstine naršykle vietoj grafinės. intern. kom. 2009.

Naudotis WAP paslauga mobiliuoju telefonu yra beveik tas pats, kas naršyti po internetą kompiuteriu. [...] WAP yra miniatiūrinis internetas. Juo naudodamiesi galite perskaityti naujienas, dalyvauti pokalbių svetainėse, žaisti žaidimus ir atlikti daugybę kitų veiksmų. intern. inf. 2010.